F1 Nieuws

Lando Norris geprezen voor het afwijzen van Red Bull Racing: 'Hij is heel slim'

Lando Norris geprezen voor het afwijzen van Red Bull Racing: 'Hij is heel slim'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Lando Norris geprezen voor het afwijzen van Red Bull Racing: 'Hij is heel slim'

Lando Norris geprezen voor het afwijzen van Red Bull Racing: 'Hij is heel slim'
Red Bull Content Pool

Volgens Nathalie Pinkham heeft Lando Norris de juiste keuze gemaakt om Red Bull Racing af te wijzen en een langdurig contract bij McLaren te tekenen. De jonge Brit stond al langere tijd in de belangstelling van het team van Max Verstappen en had al een aantal keer de kans om te tekenen voor het Oostenrijkse team, maar telkens besloot Norris om toch bij te tekenen bij McLaren.

In 2018 was Norris dichtbij een overstap naar Red Bull, waarna hij ook in 2022 serieuze gesprekken voerde met Christian Horner om vanaf het 2023-seizoen de teamgenoot te worden van Max Verstappen. Maar beide keren moest Norris de renstal uit Milton Keynes laten weten dat hij er toch voor had gekozen om bij 'zijn' team te blijven. Dat weerhield Red Bull er overigens niet van om nogmaals een poging te wagen om hem te overtuigen, maar ook die poging faalde.

In 2023 flirtte Helmut Marko een aantal keer in het openbaar met Norris, die een zitje vanaf 2025 of 2026 aangeboden kreeg bij Red Bull Racing. Het team dat op dit moment dominant is in de Formule 1 zou voor iedere coureur een droombestemming zijn, maar Norris koos er uiteindelijk toch voor om ook deze aanbieding af te wijzen. Hij besloot wederom bij te tekenen bij McLaren, waardoor een overstap naar Milton Keynes nu wel doorgestreept kan worden.

Complimenten voor Norris

Veel mensen bekritiseerden de keuze van Norris, zeker nadat de Brit toegaf dat hij onder andere niet was overgestapt om 'Max Verstappen te ontlopen'. Maar Natalie Pinkham, Formule 1-presentator bij Sky Sports, laat in de F1 Nation Podcast weten dat Norris de juiste keuze heeft gemaakt in haar ogen. Bij McLaren blijven is volgens Pinkham een 'slimme keuze'.

"McLaren gaat op dit moment de goede kant op en het ziet ernaar uit dat ze dat gaan blijven doen. Hij bagatelliseerde hun kansen aan het begin van het seizoen en ik weet dat ze tempo missen in een rechte lijn, maar het is zo belangrijk om loyaal te zijn aan een team, om bij een team te blijven, om dat team om je heen te vormen", begint Pinkham.

"Lando is in dat opzicht slim geweest. Ik had hem graag in de Red Bull gezien. Het zou geweldig zijn om hem naast Max te zien presteren. Maar dat is natuurlijk ook een groot risico. Als je op het verkeerde moment in je carrière de verkeerde stap zet, kan dat alles veranderen. Ik denk dat Norris dus heel slim is geweest", aldus de Britse.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties