F1 Nieuws

Ferrari rooft Mercedes leeg: Italianen halen na Lewis Hamilton ook opvolger Toto Wolff weg

Ferrari rooft Mercedes leeg: Italianen halen na Lewis Hamilton ook opvolger Toto Wolff weg
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Ferrari rooft Mercedes leeg: Italianen halen na Lewis Hamilton ook opvolger Toto Wolff weg

Ferrari rooft Mercedes leeg: Italianen halen na Lewis Hamilton ook opvolger Toto Wolff weg
DPPI/BSR Agency

Ferrari heeft wederom een belangrijke pion bij Mercedes weggesnoept. Nadat Lewis Hamilton al bekend maakte dat hij vanaf 2025 de overstap zal maken naar het Italiaanse team, weet RacingNews365 te melden dat Jerome D'Ambrosio Mercedes zal verlaten voor Ferrari. De Belg werd bij Mercedes gezien als opvolger van Toto Wolff.

In 2023 liet Wolff weten dat de voormalig Formule 1- en Formule E-coureur de honneurs waar zal nemen het Duitse team, als Toto Wolff niet aanwezig zal zijn op het circuit. De mede-eigenaar van het Mercedes Formule 1-team zei dat dat niet vaak voor was gekomen, maar dat het team wel rekening moet houden met dit soort scenario's. Daarnaast gaf Wolff te kennen dat hij erg veel vertrouwen had in D'Ambrosio en dat hij hem zag als een waardig opvolger van zijn positie bij Mercedes.

"Als ik een raceweekend afwezig ben, zal Jerome me vervangen. Het is waar dat dit in 11 jaar slechts drie keer is gebeurd, maar het is een situatie waarop we moeten anticiperen. Nu moet hij geloofwaardigheid winnen binnen het team en in de paddock, hij heeft nog tijd, maar als ik er niet kan zijn, zal hij mijn plaats innemen. Jerome heeft vorig jaar heel goed werk geleverd met zijn rol bij Venturi [Formule E-team waar hij de leiding had, red.]. Hij is betrokken en ik moet zeggen dat zijn ingrepen tijdens de Grand Prix verstandig zijn. We moeten hem tijd geven, maar ik heb de indruk dat hij het juiste profiel heeft om deze rol op zich te nemen", aldus Wolff over D'Ambrosio in 2023.

Ferrari gaat aan de haal met de Belg

Maar waar Toto Wolff dus een mooie toekomst voor zich zag voor D'Ambrosio bij Mercedes heeft de Belg ervoor gekozen om onder Fred Vasseur te gaan werken bij Ferrari. RN365 wist zaterdagochtend als eerste te melden dat de 'opvolger' van Wolff zou vertrekken bij Mercedes, waarna nu ook Motorsport.com hetzelfde schrijft. Via bronnen hebben zij vernomen dat de voormalig Lotus-coureur naar Ferrari zal gaan in 2025.

Welke functie D'Ambrosio gaat vervullen onder Fred Vasseur is nog niet duidelijk. Bij Mercedes was hij Driver Development Director. Bij de Scuderia zal hij de zoveelste Mercedes-medewerker zijn die de afgelopen periode de overstap heeft gemaakt. Eerder gingen Lewis Hamilton en Loïc Serra hem al voor. De Franse engineer is nog altijd werkzaam voor Mercedes, maar gaat binnen afzienbare tijd bij Ferrari aan de slag.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties