F1 Nieuws

Ferrari-teambaas doet bijzondere onthulling over contract Lewis Hamilton

Ferrari-teambaas doet bijzondere onthulling over contract Lewis Hamilton
BSR Agency
F1 Nieuws

Ferrari-teambaas doet bijzondere onthulling over contract Lewis Hamilton

Ferrari-teambaas doet bijzondere onthulling over contract Lewis Hamilton
BSR Agency

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur heeft aan de Financial Times laten weten hoe lang het nieuwe contract van Lewis Hamilton geldig is. Eerder was dit nooit bekend, al waren er wel geruchten over de precieze duur van de deal.

Sinds 2013 rijdt Hamilton in dienst van het Mercedes-fabrieksteam. In die tijd heeft de Britse coureur zes wereldkampioenschappen achter zijn naam gezet en meegeholpen aan acht achtereenvolgende constructeurstitels voor de Duitse formatie.

Het feit dat Hamilton eerder dit jaar bekend maakte te gaan vertrekken bij Mercedes en over te stappen naar het team van Ferrari, kwam dan ook als een shock voor velen. De Brit rijdt immers al zijn gehele Formule 1-loopbaan met Mercedes-motoren. In zijn McLaren-tijdperk reed het team uit Woking namelijk met Mercedes-motoren.

Ferrari-overstap Hamilton

De reden voor Hamiltons overstap was op het moment zelf duidelijk. Mercedes is namelijk niet meer het team dat het ooit was en de concurrentie is ingelopen en voorbij gegaan aan de Duitse grootmacht.

Teams als Red Bull en McLaren waren daarnaast vol en hadden geen behoefte aan een nieuwe coureur en dus bleef alleen het iconische Ferrari over. Uiteraard speelde ook het feit dat iedere coureur ooit voor Ferrari wil hebben gereden een rol in Hamiltons beslissing om Mercedes te verlaten.

Inmiddels is het echter Mercedes dat de weg terug naar de top heeft gevonden, het team won de laatste twee races, en is het Ferrari dat steeds verder achterop lijkt te zijn geraakt. Hamilton gaf in Silverstone echter al aan geen spijt te hebben van zijn beslissing van eerder in het seizoen.

Vasseur geeft kijkje in Ferrari-contract Hamilton

Dat heeft mogelijk te maken met de inhoud van zijn nieuwe Ferrari-contract. Daarin staat namelijk dat hij een miljoenensalaris van om en nabij de 100 miljoen euro per jaar gaat verdienen en ook dat hij Ferrari-ambassadeur wordt na zijn tijd als coureur van de Italiaanse formatie. Daarnaast maakt Ferrari geld vrij om Hamiltons diversiteitsproject 'Mission 44' verder uit te breiden.

Eerder was al bekend dat het hoogstwaarschijnlijk om een 2+1-deal zou gaan voor Hamilton, maar nu heeft Vasseur laten weten dat het om een driejarige deal gaat. "Hij (Hamilton, red.) moest een keuze maken: 'Waar heb ik de grootste kans om het wereldkampioenschap te winnen in 2025, '26, '27?' En hij zei: 'Ferrari'", aldus de Ferrari-teambaas.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties