F1 Nieuws

FIA helpt Lando Norris en weet gridstraf op Silverstone te voorkomen

FIA helpt Lando Norris en weet gridstraf op Silverstone te voorkomen
IPA Sport/BSR Agency
F1 Nieuws

FIA helpt Lando Norris en weet gridstraf op Silverstone te voorkomen

FIA helpt Lando Norris en weet gridstraf op Silverstone te voorkomen
IPA Sport/BSR Agency

Lando Norris zal tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië geen gridstraf krijgen voor het incident met Max Verstappen in Oostenrijk. Na de race op de Red Bull Ring, waar Verstappen en Norris in een crash terecht kwamen, viel de McLaren-coureur vroegtijdig uit. Hij moest zijn MCL38 in de pitstraat parkeren en scoorde nul punten. Maar het leek nog veel erger te worden voor de Brit.

Volgende week staat zijn thuisrace op de planning, als het Formule 1-circus naar Silverstone trekt, maar de kans was groot dat Norris deze race met een gridstraf zou moeten beginnen. In zijn strijd met Max Verstappen is Norris namelijk meerdere keren buiten de witte lijnen geweest op de Red Bull Ring, wat resulteerde in een vijf seconden tijdstraf wegens track limits. Deze moest de McLaren-coureur eigenlijk uitzitten tijdens zijn volgende pitstop in de race en als hij geen stops meer zou maken, werden deze vijf seconden aan zijn totale racetijd toegevoegd.

Maar daar zit het probleem: Norris heeft de race helemaal niet uitgereden. En als een coureur een race staat vóór hij de straf uit heeft gezeten, betekent dat normaliter dat er een gridstraf wacht voor de volgende Grand Prix. Maar niet voor Lando Norris, zo is duidelijk geworden.

FIA ziet Norris als geclassificeerd 

De FIA ziet Lando Norris namelijk als geclassificeerde coureur tijdens de race in Oostenrijk, waardoor ze de vijf seconden alsnog aan zijn totale racetijd toe konden voegen. Uiteraard heeft Norris er nu geen last van gehad in de race, aangezien hij helemaal niet meer op de baan actief was toen deze vijf seconden toe zijn gevoegd aan zijn totaal. Hiermee heeft de Brit een gelukje, waarbij hij zich niet langer druk hoeft te maken of hij zijn thuisrace met een gridstraf aan moet vangen. De FIA heeft ervoor gezorgd dat Norris in Groot-Brittannië vol de strijd aan kan gaan met Max Verstappen, al is het nog maar de vraag hoe sterk McLaren zal zijn, nu Verstappen de auto van Norris 'vernield' heeft.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties