F1 Nieuws

F1TV-analist fileert Max Verstappen en doet dringende oproep aan Verstappen-fans

F1TV-analist fileert Max Verstappen en doet dringende oproep aan Verstappen-fans
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

F1TV-analist fileert Max Verstappen en doet dringende oproep aan Verstappen-fans

F1TV-analist fileert Max Verstappen en doet dringende oproep aan Verstappen-fans
Red Bull Content Pool

F1TV-analist Jolyon Palmer is van mening dat Max Verstappen zich onwijs respectloos heeft opgesteld tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. De Red Bull-coureur belandde in een crash met Lando Norris in de 64e ronde van de race, waar Verstappen volledig de schuld aan heeft. Dat is het oordeel van Palmer, nadat hij het incident meerdere malen heeft teruggekeken.

De voormalig Formule 1-coureur, die in 2016 en 2017 actief was op de F1-grid, is tegenwoordig co-commentator bij de Formule 1-races op F1TV en verzorgt de races ook van analyses, na afloop van een sessie. In Oostenrijk had Palmer genoeg te bespreken, toen Max Verstappen en Lando Norris in een crash waren beland op de Red Bull Ring. Volgens Palmer heeft Verstappen zich respectloos gedragen in Oostenrijk, maar dat was voor hem geen verrassing, aangezien Verstappen zo al jaren racet.

Hiermee herhaalt Palmer de woorden van Lando Norris, die na de race ook liet weten dat hij ondertussen van Verstappen verwacht dat er over het randje gereden wordt. Maar waar Norris hier en daar nog wat respect heeft voor die manier van racen, kan Palmer er totaal niet van genieten. Bij F1TV laat hij weten dat Verstappen al jaren op een verschrikkelijke manier tewerk gaat.

"Aan iedere Max-fan die van mening is dat Lando een 'divebomb' op hem plaatste, moet misschien maar eens terugkijken naar de carrière van Max. Sinds hij in de Formule 1 zit rijdt hij al zo. Dit zijn typische Verstappen-acties", begint de Brit. "Denk vooral maar eens aan 2021. Hij heeft de laatste jaren de beste auto gehad, waardoor hij alles wat meer onder controle kon houden. Maar dit is hoe hij zijn reputatie heeft verkregen."

Daarna haalde Palmer Abu Dhabi 2021 aan om een voorbeeld te schetsen. In de race waar Lewis Hamilton het kampioenschap verloor aan Max Verstappen deed de Nederlander precies hetzelfde als Norris in Oostenrijk deed. En toen hoorde hij Verstappen niet klagen. "Ik vind het verschrikkelijk om hierover te moeten beginnen, maar denk maar eens terug aan Abu Dhabi 2021. In de eerste ronde deed hij ook een divebomb op Hamilton. Lewis kon die plek behouden door naast de baan te gaan en dat vond hij controversieel. Max dacht dat hij die plek moest krijgen. Ja, Lando was agressief, maar zo zie ik het graag."

'Respectloze' Verstappen opereert in grijs gebied

De voormalig Renault-coureur laat zich daarna uit over de acties van Verstappen in Spielberg. Waar Palmer genoot van de agressie bij Norris, ergerde hij zich aan de verdedigende acties van Max. De manier waarop hij zijn auto plaatste in de remzone was in de ogen van Palmer respectloos tegenover zijn McLaren-rivaal.

"Ik mijn ogen had Max die discutabele acties, toen hij telkens bewoog onder het remmen. Dat is een heel grijs gebied, omdat die regel ooit ingevoerd is vanwege hem! Daarnaast probeerde hij zijn plaats te behouden door naast de baan te gaan en dat moet in mijn ogen ook niet toegestaan worden. Norris deed bij die actie namelijk alles goed en haalde hem netjes in."

Maar vooral punt drie was voor Palmer ergerlijk. Het te weinig ruimte geven aan Norris zorgde ervoor dat het bloed van de Brit begon te koken in de F1TV-studio: "Lando is teleurgesteld over de touché. Hij [Norris] was agressief, maar toonde altijd respect. Max toonde in 2021 niet hetzelfde respect naar Lewis. Norris probeerde hier geen spelletjes te spelen met Verstappen, maar hij kreeg dat respect op geen enkel moment terug."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties