F1 Nieuws

FIA neemt beslissing na onderzoek Max Verstappen en deelt straf uit aan Lewis Hamilton

FIA neemt beslissing na onderzoek Max Verstappen en deelt straf uit aan Lewis Hamilton
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

FIA neemt beslissing na onderzoek Max Verstappen en deelt straf uit aan Lewis Hamilton

FIA neemt beslissing na onderzoek Max Verstappen en deelt straf uit aan Lewis Hamilton
Red Bull Content Pool

De stewards op de Red Bull Ring hebben het onderzoek naar Max Verstappen afgerond. Na de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk werd duidelijk dat de drievoudig wereldkampioen zich niet aan de regels had gehouden over het wegrijden uit de pitstraat. Volgens de wedstrijdleiding zou Verstappen 'te langzaam' hebben gereden bij het uitrijden van de pits, waardoor er een onderzoek nodig was.

Het is bijna niet voor te stellen dat Verstappen te langzaam heeft gereden op de Red Bull Ring deze dag. De Limburger wist zijn concurrentie namelijk op grote afstand te rijden in de kwalificatie, waarbij de nummer twee - Lando Norris - alsnog een gat van vier tienden naar Verstappen moest accepteren. Maar toch zou Max de minimum snelheid niet gerespecteerd hebben, vond de wedstrijdleiding.

Op de telemetrie zagen zij namelijk dat Verstappen te langzaam had gereden bij het uitrijden van de pitstraat, toen hij begon aan zijn opwarmronde voor één van zijn snelle kwalificatierondjes. Dat is niet toegestaan, waardoor de overtreding bekeken werd door de stewards. Zij hebben ondertussen een beslissing genomen en vinden dat Max geen straf hoort te krijgen voor dit incident.

"Ondanks het feit dat auto 1 [Verstappen] de pits langzaam uitkwam en een gat van ongeveer 14 seconden liet op de auto voor hem, stellen de stewards vast dat in dit geval geen enkele andere auto hierdoor direct werd beïnvloed in hun pogingen om een rondetijd neer te zetten. Bovendien wordt opgemerkt dat andere auto's op dat moment vergelijkbare gaten op de baan maakten. Omdat dit soort incidenten echter onder andere omstandigheden andere coureurs zou kunnen verhinderen om een rondetijd neer te zetten aan het einde van een sessie, bevelen de stewards aan om te overwegen om een maximale tijd in te stellen tijdens de kwalificatie", aldus het oordeel van de stewards in Spielberg.

Straf voor Hamilton en Mercedes

Maar niet iedereen kwam zonder straf weg tijdens de kwalificatie in Oostenrijk. Waar Verstappen en Red Bull een 'no further action' te horen kregen van de stewards, werden Lewis Hamilton en Mercedes wel bestraft. Dit voor het feit dat Mercedes de auto van Hamilton onveilig de baan op had gestuurd. De W15 had namelijk nog de afzuiging voor de uitlaatgassen aan de auto hangen, welke er in de pitstraat uitviel.

Mercedes ontving hiervoor een geldboete van vijf duizend euro.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties