F1 Nieuws

Max Verstappen moet zich bij stewards melden na kwalificatie in Oostenrijk

Max Verstappen moet zich bij stewards melden na kwalificatie in Oostenrijk
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen moet zich bij stewards melden na kwalificatie in Oostenrijk

Max Verstappen moet zich bij stewards melden na kwalificatie in Oostenrijk
Red Bull Content Pool

Dat Max Verstappen de snelste tijd heeft neergezet in de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk betekent nog niet dat hij ook vanaf de eerste positie mag beginnen op de Red Bull Ring. De Nederlander is namelijk 'under investigation' en de stewards gaan zich beraden om een overtreding van Verstappen. Het zou hierbij gaan om het te langzaam rijden bij het uitkomen van de pitstraat.

Tijdens het laatste deel van de kwalificatie bracht de wedstrijdleider het bericht naar buiten dat Max Verstappen genoteerd was voor het langzaam rijden uit de pitstraat. Tegenwoordig moeten coureurs zich aan een minimum snelheid houden en mogen ze bijvoorbeeld niet stilstaan als ze de baan opkomen. Hierin heeft Verstappen zich blijkbaar niet aan de regels gehouden, aangezien de wedstrijdleider hem daarvoor heeft gerapporteerd bij de stewards.

De stewards hebben het incident inmiddels bekeken en hebben besloten dat ze de Nederlander zelf ook willen spreken. De overtreding van Verstappen is daardoor 'under investigation', waardoor zijn pole position nog niet helemaal zeker is. Hij zal zich later vandaag moeten gaan melden in het kantoor van de stewards, waar hij zijn actie zal moeten verdedigen.

Straf voor overtreding

Een soortgelijke overtreding als Verstappen hier heeft begaan - het te langzaam wegrijden uit de pitstraat - resulteert overigens niet vaak in een gridstraf. Meestal doen de stewards het af met een geldboete, een waarschuwing of een reprimande. Mocht Verstappen wel een gridstraf krijgen, hoeft dat nog altijd niet het einde van de wereld te betekenen, aangezien hij zo'n groot snelheidsvoordeel had in de kwalificatie.

Overigens is Verstappen niet de enige coureur die zich bij de stewards moet melden na de race. Ook Nico Hülkenberg mag zich gaan verdedigen, nadat hij op een verkeerde manier de pitstraat in zou zijn gereden. Daarnaast heeft ook Mercedes-coureur Lewis Hamilton wat uit te leggen, aangezien zijn auto op een onveilige manier de garage uit werd gestuurd. Al zal de FIA hier vooral kijken naar het team.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties