F1 Nieuws

Uitslag kwalificatie Oostenrijk onzeker na protest McLaren

Uitslag kwalificatie Oostenrijk onzeker na protest McLaren
BSR Agency
F1 Nieuws

Uitslag kwalificatie Oostenrijk onzeker na protest McLaren

Uitslag kwalificatie Oostenrijk onzeker na protest McLaren
BSR Agency

De uitslag van de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk is nog niet zeker, nu McLaren een protest heeft ingediend bij de FIA. Volgens het Britse team, dat zich met Lando Norris op de tweede en Oscar Piastri op de zevende positie kwalificeerde, is het niet eens met de beslissing van de FIA als het gaat om track limits. In de laatste snelle ronde van Piastri werd zijn tijd namelijk afgenomen doordat hij buiten de lijnen zou zijn gegaan bij bocht 6.

Direct na de kwalificatie lieten McLaren-teambaas Andrea Stella en Oscar Piastri zelf al weten dat zij grote twijfels hadden bij dat besluit. Volgens hen was Piastri helemaal niet buiten de baan gegaan en zou zijn laatste ronde gewoon moeten tellen. Die ronde was goed genoeg geweest voor de derde positie, achter Max Verstappen en Lando Norris.

Met de beslissing van de FIA werd Piastri teruggezet naar de zevende plaats, waardoor McLaren minder strategische opties heeft tijdens de race dan gewenst. McLaren hoopt hiermee dat de FIA alsnog hun beslissing omdraait en Max Verstappen het weer op zal moeten nemen tegen twee Papaya-bolides.

Onderzoek Verstappen

Naast het protest van McLaren hebben de stewards ook nog altijd een onderzoek open staan naar Max Verstappen. De Nederlander zou volgens de wedstrijdleiding te langzaam hebben gereden bij het wegrijden uit de pitstraat, waarvoor hij zich zal moeten verantwoorden bij de stewards. Of hij daar een straf voor krijgt is nog niet zeker, al denkt Helmut Marko persoonlijk van niet.

De Red Bull-adviseur denkt dat de stewards dit alleen onderzoeken omdat het moet en niet omdat ze vinden dat Verstappen een straf verdient. Na de kwalificatie, waar Verstappen vier tienden sneller was dan wie dan ook, zei hij over het onderzoek: "Dit is een bureaucratisch onderzoek. Het zou mij verbazen als er een straf volgt."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties