F1 Nieuws

Ford laat van zich horen na vertrek Newey bij Red Bull

Ford laat van zich horen na vertrek Newey bij Red Bull
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Ford laat van zich horen na vertrek Newey bij Red Bull

Ford laat van zich horen na vertrek Newey bij Red Bull
Red Bull Content Pool

Ford, de toekomstig motorpartner van Red Bull, heeft gereageerd op het vertrek van Adrian Newey bij het topteam van Red Bull. Deze week werd bekend dat Newey het topteam na maar liefst negentien seizoenen gaat verlaten. Ford houdt echter wél vertrouwen in het aerodynamische team dat overblijft.

Newey wordt gezien als de meest succesvolle ontwerper in de geschiedenis van de Formule 1. Met zeven constructeurs- en zes rijderstitels laat de Engelsman een groot gat achter in Milton Keynes. Het is dus de vraag voor Ford of Red Bull ook in 2026 (wanneer Ford bij Red Bull instapt) een competitieve auto kan klaarstomen.

Focus ligt op motorprogramma

Mark Rushbrook, directeur van Ford Perfomance Motorsport, laat weten dat Ford op dezelfde voet verder zal gaan met Red Bull. "We hebben enorm veel respect voor Adrian in termen van zijn carrière en alle dingen die hij voor veel verschillende teams in de F1 heeft gedaan, vooral de laatste 19 jaar bij Red Bull", laat Rushbrook weten aan Motorsport.com. "Maar onze focus blijft echter volledig liggen op het krachtprogramma voor 2026. Dat is onveranderd na dit nieuws en dat gaat nog steeds vol gas door", aldus de topman bij Ford.

Al op de hoogte van vertrek Newey

Rushbrook geeft aan dat Ford al bezig was met een eventueel scenario zonder Newey. "Continuïteit zat in de allereerste gesprekken die ik had met Christian Horner. Net als elk goed bedrijf of elk goed raceteam heb je altijd een opvolgingsplan en ben je altijd bezig met het trainen en ontwikkelen van mensen binnen de organisatie", zei Rushbrook. "Dat is in dit geval niet anders. Ik ben helemaal niet respectloos tegenover Adrian want hij is fantastisch, maar ieder team heeft een opvolgingsplan".

Vertrouwen in Red Bull

Ondanks de machtsstrijd binnen Red Bull, gelooft Rushbrook dat de Oostenrijkse renstal de juiste bestemming is voor Ford. Onlangs werd gesuggereerd dat er na Newey nog meer mensen zouden vertrekken bij Red Bull, maar daar gelooft Rushbrook niet in.

"Om iets geweldigs te kunnen doen in de autosport, zoeken wij als Ford de beste teams om mee samen te werken. Wij geloven dat we het beste team in de Formule 1 hebben gevonden", zei Rushbrook.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties