F1 Nieuws

Red Bull-CEO haalt keihard uit naar Toto Wolff na geflirt met Max Verstappen

Red Bull-CEO haalt keihard uit naar Toto Wolff na geflirt met Max Verstappen
BSR Agency
F1 Nieuws

Red Bull-CEO haalt keihard uit naar Toto Wolff na geflirt met Max Verstappen

Red Bull-CEO haalt keihard uit naar Toto Wolff na geflirt met Max Verstappen
BSR Agency

Het management van Red Bull heeft het helemaal gehad met Mercedes en diens teambaas, Toto Wolff. Oliver Mintzlaff, CEO van Red Bull, heeft zich stevig uitgelaten over de handelswijze van de Oostenrijker, die Max Verstappen maar wat graag naar de Duitse fabrikant wil halen. Mintzlaff reageerde alsof hij door een adder was gebeten.

Lewis Hamilton gaat vertrekken bij Mercedes. Na twaalf seizoenen gaat de zevenvoudig wereldkampioen vertrekken naar Ferrari, wat voor Wolff betekent dat hij iemand moet vinden die de loodzware schoenen van Hamilton kan vullen. De Oostenrijkse teambaas heeft vanaf het begin aangegeven vol te willen gaan voor Max Verstappen, die nu nog vastligt bij Red Bull Racing.

De geruchten gingen al rond in Miami dat de delegatie van Verstappen [vader Jos en manager Raymond Vermeulen], een meeting zou hebben met Wolff en Sr James Ratcliffe, de CEO van hoofdsponsor INEOS en 33% procent eigenaar van het Mercedes F1-team. Mercedes zou een astronomisch jaarsalaris klaar hebben liggen voor Verstappen van 150 miljoen euro per jaar, maar Verstappen liet al snel weten dat geld hem niets interesseert en hij vooral resultaten wil zien.

Mintzlaff geïrriteerd

Wolff heeft al meerdere keren in de media door laten schemeren dat hij Max Verstappen heel graag wil vastleggen. Dit heeft hij dusdanig vaak gedaan, dat Red Bull zwaar geïrriteerd is geraakt. Onlangs liet teambaas Christian Horner al weten dat Mercedes en Wolff zich op hun eigen problemen moeten focussen, maar nu heeft ook CEO Mintzlaff van zich laten horen. Hij is, net als Horner, helemaal klaar met de handelswijze van Wolff, die telkens publiekelijk spreekt over Verstappen, terwijl die gewoon onder contract staat bij Red Bull.

"Ik begrijp de druk die Toto Wolff en misschien ook andere teams uitoefenen na jaren van achterstand", zo begint Mintzlaff bij Bild. "Maar ik denk dat Toto Wolff zich moet concentreren op zijn eigen problemen, want daar heeft hij er genoeg van. En het heeft ook niets met respect te maken als ik blijf praten over het personeel van andere teams. Dat is niet netjes", aldus een geïrriteerde Mintzlaff.

Waarom zou Verstappen Red Bull verlaten? 

De Duitser, eerder CEO van Red Bull Leipzig, geeft ook aan dat er voor Verstappen weinig reden is om weg te gaan bij zijn team. Momenteel heeft Red Bull de beste auto de Formule 1, dus ziet de CEO niet in waarom hij naar Mercedes zou gaan. "Max wil de snelste auto. Die hebben we. Max wil wereldkampioen worden. Bij ons heeft hij de beste kans. En Max is een loyale jongen. Hij weet dat Christian Horner en Helmut Marko hem altijd hun vertrouwen hebben gegeven. Dat waardeert hij. Bovendien is Red Bull gewoon een geweldig merk waarmee hij zich uitstekend kan identificeren. Er zijn dus veel redenen die ervoor pleiten dat hij blijft", zo laat Mintzlaff weten.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties