F1 Nieuws

Formule 1-baas brengt bezoek aan Aziatisch land in zoektocht naar nieuwe F1-race

Formule 1-baas brengt bezoek aan Aziatisch land in zoektocht naar nieuwe F1-race
BSR Agency
F1 Nieuws

Formule 1-baas brengt bezoek aan Aziatisch land in zoektocht naar nieuwe F1-race

Formule 1-baas brengt bezoek aan Aziatisch land in zoektocht naar nieuwe F1-race
BSR Agency

Formule 1-CEO Stefano Domenicali is in Thailand geweest om te praten met premier Srettha Thavisin. De premier van Thailand hoopt de Formule 1 naar Bangkok te kunnen halen voor een straatrace. Het is geen geheim dat de FOM heeft uitgesproken om meer straatraces te organiseren.

Premier Thavisin is in ieder geval hoopvol over de komst van de Formule 1 naar 'zijn' Thailand. Op X heeft hij het volgende van zich laten horen na een gesprek met Domenicali: "Thailand heeft de capaciteit om de Formule 1 in Bangkok te organiseren. Als dit lukt, heb ik er vertrouwen in dat ons land indrukwekkende herinneringen aan anderen zal bezorgen. We beschikken over het juiste potentieel, de juiste capaciteit en de gastvrijheid van de Thaise bevolking", aldus Thavisin.

De bedoeling is dat er rond het centrum van Bangkok een stratencircuit wordt aangelegd. Dit zal betekenen dat het alweer de negende straatrace op de kalender zal worden, iets waar Max Verstappen niet blij mee zal zijn. De FOM streeft ernaar om meer straatraces te organiseren, terwijl de Nederlander van mening is dat de F1 thuishoort op een traditioneel circuit.

Formule 1-baas Stefano Domenicali was aangenaam verrast met zijn bezoek aan Thailand. Premier Thavisin liet weten de volledige verantwoordelijkheid op zich te willen nemen, wat betreft de faciliteiten van het stratencircuit. "De Thaise regering is bereid om dit volledig te faciliteren", laat de Thaise premier weten.

Formule 1 populair in Azië

In Azië is de Formule 1 groeiende, zo ook in Thailand. Dit komt ook zeker door de komst van Alexander Albon in de koningsklasse van de autosport. De Britse Thai kwam uit voor Toro Rosso en later voor Red Bull, maar moest na anderhalf seizoen plaatsmaken voor Sergio Peréz. Toen is hij een jaar testcoureur van Red Bull geweest. In 2022 keerde hij terug in de Formule 1 bij het team van Williams. Daar is hij ondertussen uitgegroeid tot een sterke middenmotor. Albon heeft nog geen Grand Prix gewonnen, maar wist al wel twee keer een podium te scoren.

Een aantal jaar geleden zou Vietnam ook een F1-race organiseren. Het circuit in Hanoi was daar zelfs al voor aangelegd. Maar door COVID - en corrupte politici - is een jaar daar nooit van de grond gekomen. Thailand gaat nu proberen om de Formule 1 wel naar Zuid-Oost Azië te halen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties