F1 Nieuws

Formule 1-legende doet opvallende uitspraak: 'Dit klinkt misschien als een grap...'

Formule 1-legende doet opvallende uitspraak: 'Dit klinkt misschien als een grap...'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Formule 1-legende doet opvallende uitspraak: 'Dit klinkt misschien als een grap...'

Formule 1-legende doet opvallende uitspraak: 'Dit klinkt misschien als een grap...'
DPPI/BSR Agency

Alain Prost is van mening dat mensen zijn prestaties in de Formule 1 niet genoeg waarderen. De Fransman pakte in zijn tijd als F1-coureur vier kampioenschappen, maar was héél dicht bij nog vier titels. Als het allemaal net wat anders gelopen was had Prost achtvoudig wereldkampioen kunnen zijn, maar zo wordt hij niet herinnerd door een groot deel van de fans, heeft hij het gevoel.

Als iemand aan 'Le professeur' denkt, denkt diegene gelijk aan de gevechten met Ayrton Senna in de Marlboro McLaren-Honda dagen. Vooral de incidenten tussen de twee Formule 1-legendes op Suzuka staat iedereen nog bij, maar mede door Senna heeft men een vertekend beeld gekregen van Prost. De Braziliaan wordt door velen gezien als de beste coureur aller tijden, terwijl Prost gezien wordt als 'de teamgenoot van Senna'. Dit terwijl Prost één kampioenschap meer heeft behaald dan Senna.

Volgens de Fransman is zijn tijd als teamgenoot van Senna desastreus geweest voor zijn imago. Hij wordt door bijna niemand op waarde geschat en daar baalt hij ontzettend van. In gesprek met Motorsport Magazine laat Prost weten dat hij zichzelf nog altijd ziet als een betere coureur dan Senna ooit is geweest.

"Ik vraag mezelf soms af hoe ik herinnerd zal worden.. Het klinkt misschien als een grap, maar ik word volledig onderschat! Dat weet ik. Ik kan het zien. Ik weet niet waarom, maar het is op een bepaalde manier mijn merk. Het lijkt erop dat het voor altijd zo blijft, het maakt deel uit van de geschiedenis", begint Prost.

Hij baalt vooral van het feit dat hij alleen herinnerd wordt om zijn tijd naast Ayrton Senna, terwijl hij al zijn andere teamgenoten ook verslagen heeft. Prost heeft tegenover vijf wereldkampioenen gereden in verschillende teams en kwam altijd als winnaar uit de strijd, maar daar hoort hij niemand over.

"Kijk naar mijn andere teamgenoten, [John] Watson, [Rene] Arnoux, [Eddie] Cheever, Niki [Lauda], Keke [Rosberg], Stefan [Johansson], Nigel [Mansell], Jean [Alesi] en Damon [Hill]. Niemand praat over hen. Ik had vijf wereldkampioenen als teamgenoten, dus het is een beetje jammer. Maar het is zoals het is. Tegenwoordig heb je sociale media en iedereen komt terug op video's van onze gevechten."

Beter dan Senna

Naast het feit dat Prost baalt dat hij alleen gezien wordt als de teamgenoot van Senna, is hij ook van mening dat Senna eigenlijk gezien moet worden als de teamgenoot van Prost. De Fransman meent nog altijd dat hij de betere coureur van de twee was.

"Soms begrijp ik het niet. Mijn carrière duurde niet maar twee of drie jaar. Het enige moment dat hij [Senna] indruk op mij maakte, was soms in de kwalificatie. Maar ik weet niet eens precies waar dat was. In raceomstandigheden gebeurde dat nooit. Nooit. Ik was meestal sneller."

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties