F1 Nieuws

Opvallende opmerking over Lando Norris: 'Hij zit op dat niveau'

Opvallende opmerking over Lando Norris: 'Hij zit op dat niveau'
LAT Images/BSR Agency
F1 Nieuws

Opvallende opmerking over Lando Norris: 'Hij zit op dat niveau'

Opvallende opmerking over Lando Norris: 'Hij zit op dat niveau'
LAT Images/BSR Agency

Andrea Stella is van mening dat Lando Norris een stuk beter is dan veel Formule 1-fans en -kenners denken. De Brit rijdt sinds 2019 in de Formule 1, maar heeft sinds die tijd nog geen enkele race gewonnen, terwijl hij daar een aantal keer wel de kans toe had. Maar dat doet volgens Stella niks af aan zijn kwaliteiten.

De McLaren-teambaas, die in 2023 het stokje overnam van Andreas Seidl, heeft in het verleden samengewerkt met een aantal grote kampioenen. Zo was Stella performance engineer van zowel Michael Schumacher als Kimi Raikkonen bij Ferrari, waarna hij zelfs race-engineer werd bij Ferrari en hij Fernando Alonso bijstond in zijn tijd bij het Italiaanse team. Stella heeft dus met drie grote wereldkampioenen gewerkt en de McLaren-baas weet dat Lando Norris op hetzelfde niveau acteert als de drie bovengenoemde kampioenen.

"Lando zit ontegenzeggelijk op dat niveau. Hij zit in dezelfde categorie als hen. Ook hij is een potentieel wereldkampioen, want hij heeft alles. Hij heeft het talent, de mindset en de werkethiek. Alles is klaar om ervoor te gaan", maakt Stella duidelijk bij Speedcafe.

'Kampioenen worden alsmaar beter'

Volgens Stella heeft Norris - naast het talent en de mindset - nog een kenmerk die alle grote kampioenen bezitten: hij wordt ieder jaar beter. De Brit is ontzettend veeleisend en wil ieder jaar zichzelf verbeteren, onder andere door een team om zich heen te bouwen waar dat mee mogelijk is.

"Tegelijkertijd, als je aan kampioenen denkt, is er een kenmerk van een kampioen dat ze alleen maar beter worden. Echte kampioenen lijken jaar na jaar beter te worden. En ik denk dat dat zo is omdat ze hun intelligentie en hun ethiek gebruiken en de beste mensen om zich heen krijgen. Ze doen alles wat nodig is om beter en beter te worden, want de sport wordt alleen maar competitiever."

Overigens is het voor de McLaren-teambaas al jaren duidelijk dat ze met een speciale coureur te maken hadden. In 2018 reed Norris zijn eerste vrije training voor het Britse team, in aanloop naar zijn full-time debuut in 2019, en tijdens die vrije training zag Stella [toen performance director bij Mclaren] direct dat hij een speciale coureur in zijn auto had zitten.

"Hij heeft het ruwe talent, dat zagen we al toen Lando zijn eerste vrije training bij ons reed. Het was in 2018 al heel duidelijk dat hij dat bezat en dat bleef alleen maar groeien. Het [talent] is er. We moeten gewoon zorgen dat we jaar na jaar blijven groeien, zoals kampioenen doen. We zijn ontzettend blij en toegewijd aan Lando, wat dat betreft", aldus Stella.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties