F1 Nieuws

George Russell dient Max Verstappen en Red Bull van repliek: 'Dat lijkt er niet op'

George Russell dient Max Verstappen en Red Bull van repliek: 'Dat lijkt er niet op'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

George Russell dient Max Verstappen en Red Bull van repliek: 'Dat lijkt er niet op'

George Russell dient Max Verstappen en Red Bull van repliek: 'Dat lijkt er niet op'
Red Bull Content Pool

Mercedes-coureur George Russell heeft laten weten dat hij niet in het 'probleem-narratief' van Max Verstappen en Red Bull trapt. Volgens de Britse coureur heeft de hierboven genoemde combinatie namelijk zeven van de tien races gewonnen dit seizoen en is er dus helemaal geen sprake van problemen.

Verstappen wist afgelopen jaar samen met Red Bull voor een bijzonder seizoen te zorgen. De Nederlander won namelijk negentien van de 21 races en stond in slechts één wedstrijd niet op het podium na afloop van de race. Dat was tijdens de Grand Prix van Singapore waar hij, anders dan tijdens andere raceweekenden, met een zeer moeilijk te besturen RB19 te maken had en slechts tot een vijfde stek kwam.

Uiteindelijk wist Verstappen afgelopen seizoen voor de derde keer achter elkaar wereldkampioen te worden met een voorsprong van 290 punten op Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez.

Red Bull-dominantie is weg

Dit seizoen begonnen Verstappen en Red Bull op de manier hoe ze het 2023-seizoen afsloten, namelijk op de bovenste trede van het podium. De Nederlander won in de eerste vijf races immers vier keer en viel een maal uit door een probleem aan zijn rechter achterrem.

Inmiddels is echter duidelijk geworden dat Verstappen geen zelfde zegetocht zal afwerken zoals we hem dat in 2023 zagen doen. De concurrentie is namelijk dichterbij gekomen aan Verstappen en Red Bull en heeft het Oostenrijkse team zelfs al een aantal keer verslagen op pure snelheid.

Ook in de races waarin dat niet lukte, was het vaak het team van McLaren dat over de snellere auto beschikte. Uit data is zelfs gebleken dat McLaren (op papier) sinds de Grand Prix van Miami de snelste auto had in de zowel de kwalificatie als de race.

Russell grijpt in na Red Bull-vraag

Naast McLaren zijn ook teams als Ferrari en Mercedes in de buurt gekomen van Red Bull en Verstappen. Dat terwijl de problemen zich bij Red Bull juist lijken op te stapelen: updates werken namelijk niet naar behoren en ook zijn er issues met de Red Bull Ford Powertrains-krachtbron achterin de RB20.

Lewis Hamilton kreeg de vraag of deze problemen van Red Bull het team van Mercedes mogelijk kunnen helpen om betere resultaten op het bord te zetten. Russell besloot echter om in te springen en antwoord te geven voor zijn teamgenoot in de plaats.

"Ze (Red Bull, red.) hebben zeven van de eerste tien races gewonnen, dus het lijkt er niet op alsof ze moeilijkheden hebben", aldus Russell.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties