F1 Nieuws

Sergio Pérez verwacht comeback te maken in Oostenrijk: 'Dan ziet het er heel anders uit'

Sergio Pérez verwacht comeback te maken in Oostenrijk: 'Dan ziet het er heel anders uit'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez verwacht comeback te maken in Oostenrijk: 'Dan ziet het er heel anders uit'

Sergio Pérez verwacht comeback te maken in Oostenrijk: 'Dan ziet het er heel anders uit'
Red Bull Content Pool

Als het aan Sergio Pérez ligt is zijn mindere run in het 2024 Formule 1-seizoen nu afgelopen. In de laatste vier races wist de Red Bull-coureur slechts 8 punten te scoren, terwijl teamgenoot Max Verstappen in diezelfde periode 83 punten wist te verzamelen. Een lastige paar races voor Pérez, die hier ook veel kritiek voor heeft gekregen. In Oostenrijk probeert hij uit het dal te klimmen.

En dat zal ook wel moeten. Red Bull is niet meer het dominante team van 2023 - of zelfs aan het begin van dit jaar. McLaren heeft de Oostenrijkse renstal ingehaald en de verwachting is dat Lando Norris en McLaren op de Red Bull Ring onwijs sterk gaan zijn. Red Bull heeft Sergio Pérez dan ook echt vooraan nodig, zodat McLaren niet nog verder in kan lopen in de strijd om het constructeurskampioenschap.

Dat gebeurde in de afgelopen vier races namelijk wel. Daarin wist McLaren 113 punten te scoren, terwijl Red Bull - door Pérez - bleef hangen op 91 punten. Als deze trend zich voortzet, kan het team van Verstappen en Pérez weleens met lege handen staan aan het einde van het jaar. Dat wil Pérez koste wat kost voorkomen en daarvoor wil hij een comeback maken in Oostenrijk.

"De auto direct goed afstellen gaat hier belangrijk zijn, zeker met de Sprint. Dat is iets waar we ons op moeten gaan focussen. Dat gaat namelijk belangrijk zijn voor ons weekend", zet Pérez zijn team op scherp, waarna hij ingaat op zijn eigen prestaties van de afgelopen weken.

"Het is een beetje een nachtmerrie geweest, maar het hoort er gewoon bij. Ik ben er nog steeds rustig onder en werk hard met het team en de ingenieurs om de situatie te veranderen. Gezien de kleine marges, als je die paar tienden vindt, ziet het leven er ineens heel anders uit. We hebben het eerder gedaan en ik weet zeker dat het ons gaat lukken en het zal leuk zijn om het hier bij onze thuisrace te doen", aldus Pérez over een eventuele comeback.

Horner wil Pérez vooraan zien

Volgens Christian Horner wordt het ook weleens tijd voor die comeback. Red Bull Racing heeft Pérez nu harder dan ooit nodig en het team kan het niet veroorloven dat er één coureur totaal niet meedoet om de podiumplaatsen. Ten eerste vanwege de punten die aan het einde van de race te behalen zijn door Pérez, maar ook omdat Verstappen dan niet geholpen kan worden voor de overwinningen.

"We hebben Checo nodig. En dat weet hij. En het team weet dat. En als hij achteraan in de top acht zit, verlies je strategische opties... Checo was in de eerste 4 of 5 races dit jaar fantastisch, we moeten hem gewoon weer op dat niveau terug zien te krijgen", meent Horner.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties