F1 Nieuws

George Russell weet waar het misging voor Mercedes: 'Meer kwantiteit dan kwaliteit'

George Russell weet waar het misging voor Mercedes: 'Meer kwantiteit dan kwaliteit'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

George Russell weet waar het misging voor Mercedes: 'Meer kwantiteit dan kwaliteit'

George Russell weet waar het misging voor Mercedes: 'Meer kwantiteit dan kwaliteit'
Mercedes F1 Media

Mercedes-coureur George Russell wil komend seizoen strijden voor de posities aan de top van het veld. Momenteel komt zijn renstal flink tekort op de kop van het veld, maar de jonge Brit heeft er vertrouwen in dat Mercedes het tij kan keren voor 2024.

Tussen 2014 en 2020 was Mercedes de toonaangevende kracht in de Formule 1. De formatie uit Brackley wist zeven constructeurskampioenschappen achter elkaar te winnen en er won maar liefst zeven keer achter elkaar een Mercedes-coureur het rijderskampioenschap.

In 2021 kwam daar echter verandering in toen Red Bull en Max Verstappen konden strijden voor de beide wereldtitels. Uiteindelijk won Mercedes voor de achtste keer op rij het constructeurskampioenschap, maar wist Verstappen er met de rijderstitel vandoor te gaan.

Terugslaan

In 2022 wilde Mercedes terugslaan. Dat deed het Duitse team door met een radicaal sidepod-design op de proppen te komen. Als enige team op de grid had Mercedes immers nauwelijks sidepods. Het concept bleek al vrij snel niet te werken, maar toch besloot Mercedes pas dit seizoen te switchen naar conventionele sidepods.

Sindsdien gaat het beter met Mercedes, maar nog altijd is strijden voor de overwinning er niet bij. In 2024 wordt de Mercedes-auto daarom flink aangepast en volgens onder andere Lewis Hamilton is de data van de W15 veelbelovend. Ook Russell kijkt erg uit naar 2024.

Het is relatief

"We gaan straks ons derde jaar in en ik ben ervan overtuigd dat we niet dezelfde fouten zullen maken. Ik heb vertrouwen in onze voortuitgang, maar het blijft natuurlijk een relatief spel. We weten niet wat onze rivalen zullen meebrengen", begint Russell bij Racefans.net.

"De auto was in 2022 niet waar we hem wilden hebben en we voelden dat er een hoop moest worden veranderd. Misschien hebben we een aantal beslissingen te overhaast genomen zonder ze op de simulator te testen en alle gevolgen in kaart te brengen.

We probeerden vorig jaar gewoon zoveel mogelijk en het was meer kwantiteits- dan kwaliteitstesten. Dit jaar hebben we een bepaalde richting in ons hoofd zitten waar we naartoe willen. We hebben die richting grondig getest om zeker te weten dat het de juiste richting is."

Niet de snelste

Het is echter moeilijk om in te schatten met wat voor nieuwigheden de concurrentie op de proppen komt tijdens de testdagen in Bahrein komend jaar. Russell wil dan ook niet op de zaken vooruit lopen en tempert zijn verwachtingen ietwat voor 2024.

"Ik denk en hoop ook dat we komend seizoen niet voor verrassingen zullen komen te staan. Dit houdt echter niet in dat we de snelste auto op de grid zullen hebben. Het betekent alleen dat we niet zullen struikelen bij de eerste de beste hindernis", aldus Russell.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties