F1 Nieuws

Giedo van der Garde denkt toekomstplannen Adrian Newey te weten: 'Daar is hij binnen'

Giedo van der Garde denkt toekomstplannen Adrian Newey te weten: 'Daar is hij binnen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Giedo van der Garde denkt toekomstplannen Adrian Newey te weten: 'Daar is hij binnen'

Giedo van der Garde denkt toekomstplannen Adrian Newey te weten: 'Daar is hij binnen'
Red Bull Content Pool

Giedo van der Garde denkt te weten dat Adrian Newey zijn carrière een vervolg geeft bij Ferrari. De meesterontwerper van Red Bull, die officieel sinds de Grand Prix van Miami geen onderdeel meer is van het raceteam uit Milton Keynes, zal na het eerste kwartaal van 2025 vertrekken als ontwerper van de auto's van Max Verstappen. Wat Newey daarna gaat doen, is nog onduidelijk.

Veel mensen denken dat Newey inmiddels een voorcontract heeft getekend bij Ferrari, waar hij de rol van 'speciaal adviseur' aan het ontwerpteam zou kunnen invullen. Newey krijgt dan de kans om met zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton samen te werken én wordt daardoor onderdeel van het meest iconische en het bekendste Formule 1-team aller tijden.

Hoewel Eddie Jordan, manager van Adrian Newey, heeft ontkend dat er al iets getekend is tussen Newey en Ferrari, denkt ook Giedo van der Garde dat de toekomst van Newey bij Ferrari ligt. In de nabeschouwing van Viaplay op het Formule 1-raceweekend in Monaco, laat de voormalig F1-coureur weten dat Ferrari-teambaas Fred Vasseur 'binnen is' bij Newey.

Vasseur geprezen

Van der Garde is erg onder de indruk van Vasseur, die aan het begin van 2023 aan het roer kwam bij Ferrari. De Fransman heeft het team helemaal omgegooid en lijkt daarmee terug te keren naar de jaren waarin het erg succesvol was. Bij Viaplay moet Van der Garde zijn lof uitspreken voor Vasseur en laat hij weten dat de voormalig F2- en F3-teameigenaar bezig is om een 'superteam' neer te zetten, waar ook Newey een rol in speelt.

"Wat hij voor Ferrari heeft gedaan in de afgelopen jaren, is onwijs knap. Hij heeft mensen op andere posities neergezet en heeft een andere engineer gekoppeld aan Leclerc, waarmee hij direct weet te winnen. Hij heeft andere mensen naar het team getrokken en hij is bij Adrian Newey binnen", aldus Van der Garde. De Nederlander verwacht dus dat Newey uiteindelijk de overstap zal maken naar Ferrari.

Maar Newey zal niet de enige knappe kop zijn die zich de komende tijd aansluit bij het Italiaanse team. Ferrari wist onlangs bekend te maken dat het Loïc Serra van Mercedes had overgenomen. Volgens Van der Garde is dat een echte topper in zijn vakgebied, waar Hamilton en Leclerc veel plezier van gaan beleven.

"Hij heeft mensen bij Mercedes weggehaald, zoals Loïc Serra, die heel erg goed is. Het team is echt professioneler aan het worden en hij is de juiste mensen op de juiste plekken aan het zetten. Vergeet niet dat Ferrari het enige team is dat dit jaar met beide coureurs een race heeft weten te winnen..."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties