F1 Nieuws

Goede vriend Adrian Newey spreekt zich uit over mogelijke transfer naar Ferrari

Goede vriend Adrian Newey spreekt zich uit over mogelijke transfer naar Ferrari
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Goede vriend Adrian Newey spreekt zich uit over mogelijke transfer naar Ferrari

Goede vriend Adrian Newey spreekt zich uit over mogelijke transfer naar Ferrari
Red Bull Content Pool

De topontwerper van Red Bull, Adrian Newey, gaat waarschijnlijk vertrekken bij het team van Max Verstappen. De aerodynamicus die meerdere winnende Formule 1-bolides heeft ontworpen, zou de politieke machtsstrijd binnen de Oostenrijkse renstal zat zijn en wordt in verband gebracht met een overstap naar Ferrari.

Ivan Capelli, oud Formule 1-coureur en goede vriend van Newey, gelooft niet in deze transfer. De Italiaan die met Newey samenwerkte bij March ziet wel in dat er bij Red Bull een oorlog op komst is. "Het brandje blijft daar doorgaan", laat Capelli weten aan Gazetta Dello Sport. "Ze hebben geprobeerd het te blussen, maar dat is niet gelukt. In China, na de laatste overwinning van Verstappen, stonden Christian Horner en Helmut Marko onder het podium enthousiast te applaudisseren. Het was allemaal een façade, niets is onderling opgelost", aldus de Italiaan.

Capelli gelooft echter niet dat Newey, die nog een contract heeft tot 2025, een transfer gaat maken naar Ferrari. "Voor zover ik van hem weet is het onwaarschijnlijk dat hij naar Italië komt, tenzij er een aanbod komt dat elk ander doet verbleken. Zijn leven, zijn werk, alles is diep geworteld in Engeland. Als hij komt, dan zou het alleen zijn als hij een aantal van zijn trouwste medewerkers kan meenemen. Maar dat zou een revolutie veroorzaken, die niet direct resultaat oplevert", aldus Capelli.

Ferrari is op dit moment bezig aan een legendarische wederopbouw, zoals ook gebeurde in de tijd van Michael Schumacher. In 2025 zal topcoureur Lewis Hamilton voor het Italiaanse team gaan rijden en als het Fred Vasseur lukt om ook Adrian Newey te strikken, kan de toekomst er rooskleurig uit gaan zien voor de Scuderia.

Newey wil vertrekken

Deze week barstte de bom in de Formule 1. Adrian Newey, die al sinds 2006 bij het topteam van Red Bull de auto ontwerpt, wil de Oostenrijkse renstal verlaten. De Brit zou de politieke machtsstrijd binnen het topteam helemaal beu zijn en zou het team ook hebben ingelicht dat hij binnenkort wil vertrekken. Dit wordt overigens ontkent door Red Bull zelf.

Het lijkt erop dat Red Bull uit elkaar gaat vallen, want niet alleen Newey wordt gelinkt aan een vertrek. Ook Max Verstappen en Dr Helmut Marko worden in verband gebracht met een overstap naar Mercedes, die de Nederlander een megacontract willen gaan aanbieden.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties