F1 Nieuws

Red Bull Racing komt met officiële reactie na geruchten vertrek Adrian Newey

Red Bull Racing komt met officiële reactie na geruchten vertrek Adrian Newey
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull Racing komt met officiële reactie na geruchten vertrek Adrian Newey

Red Bull Racing komt met officiële reactie na geruchten vertrek Adrian Newey
Red Bull Content Pool

Dat het achter de schermen bij Red Bull Racing al maanden rommelt, is ook deze week weer duidelijk geworden. Adrian Newey, al twintig jaar in dienst bij Red Bull en één van de hoofdverantwoordelijken voor de vele successen van het Oostenrijkse team, gaat zijn 'familie' verlaten. Aan het einde van 2023 zei de Brit nog dat hij er niet over zou moeten denken om bij Red Bull te vertrekken.

In december van vorig jaar liet Newey weten dat als hij bij het team uit Milton Keynes zou gaan, het zou voelen alsof hij familie zou verliezen, waardoor hij over een mogelijk pensioen nog niet na wilde denken. Maar inmiddels is hij van gedachte veranderd. Newey gaat vertrekken en het is nog maar de vraag hoe lang de Brit nog bij het team van Max Verstappen werkzaam blijft.

Het huidige contract van Newey loopt door tot en met het einde van 2025, maar veel insiders weten te melden dat hij daar onderuit kan komen en na dit seizoen al kan vertrekken bij Red Bull. Hij zou dan met het team een overeenkomst moeten bereiken om eerder bij een concurrent aan de slag te gaan, als dat zijn wens is. Maar vanuit de regerend wereldkampioen komt men met een duidelijke reactie: zij weten helemaal niets van een mogelijk vertrek van Newey.

De Brit heeft intern niks gezegd over eventuele onvrede richting Christian Horner en de hele situatie rondom de Red Bull Racing-CEO, en ook van zijn wens om te vertrekken is niemand binnen Red Bull op de hoogte. Zij verwachten dan ook niet dat hij vóór het einde van 2025 zich bij een ander team zal voegen.

"Adrian heeft een contract tot minstens eind 2025 en we hebben niet vernomen dat hij bij een ander team wil gaan werken", is de reactie vanuit Red Bull op het Newey-gerucht.

'Newey pas in 2027 beschikbaar'

Waar Red Bull dus laat weten dat zij niet op de hoogte zijn van een vertrekwens van Newey, wist Olav Mol te melden dat áls hij wil gaan, hij waarschijnlijk pas in 2027 aan de slag kan bij een ander team. Dit vanwege een clausule in het contract van Newey.

"Mocht Adrian Newey besluiten weg te gaan bij RedBull: contract wat hij heeft is tm 2025 plus dan ook jaar lang concurrentiebeding. Zou dus pas in 2027 voor een ander team kunnen werken i.m.o. Kiezen voor pensioen ligt wellicht meer voor de hand", zo zei Mol op zijn social media.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties