F1 Nieuws

'Max Verstappen na GP Miami om de tafel met Mercedes, mogelijke rol voor Helmut Marko'

'Max Verstappen na GP Miami om de tafel met Mercedes, mogelijke rol voor Helmut Marko'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Max Verstappen na GP Miami om de tafel met Mercedes, mogelijke rol voor Helmut Marko'

'Max Verstappen na GP Miami om de tafel met Mercedes, mogelijke rol voor Helmut Marko'
Red Bull Content Pool

Het lijkt er sterk op dat het geflirt van Toto Wolff met Max Verstappen zijn vruchten af gaat werpen. Volgens F1 Insider gaat Kamp Verstappen [vader Jos Verstappen en manager Raymond Vermeulen] om de tafel zitten met Mercedes-teambaas Toto Wolff, CEO van Mercedes-Benz Ola Källenius en Sir James Ratcliffe van mede-eigenaar INEOS, om te onderhandelen over een overstap van Red Bull naar Mercedes.

Toto Wolff en Mercedes zijn bereid heel diep in de buidel te tasten voor de komst van Max Verstappen. Momenteel verdient Verstappen een godsvermogen bij Red Bull, waarbij er jaarlijks minimaal 50 miljoen euro wordt overgemaakt naar de rekening van Max. Volgens F1 Insider zou de Duitse renstal dat contract willen overtreffen en Verstappen het allergrootste contract aller tijden aanbieden. Het schijnt dat Kamp Verstappen en Mercedes na de Grand Prix van Miami om de tafel zullen gaan. De Nederlander gaat daarna een beslissing nemen over zijn toekomst.

Verstappen zou wel de garantie willen hebben dat hij in 2025 over een winnende beschikt. Mercedes heeft sinds Brazilië 2022 geen race meer gewonnen en het heeft er alle schijn van dat inmiddels Ferrari en nu ook Mclaren een betere auto heeft gebouwd. Toch is er het vertrouwen bij het team uit Brackley dat ze zich terug kunnen vechten naar de top.

Rol voor Marko bij Mercedes

Mercedes wil Verstappen op allerlei soorten manieren verleiden. Verschillende bronnen laten aan het Duitse medium weten dat de zilverpijlen ook een rol in gedachten hebben voor Dr Helmut Marko. Marko en Verstappen zijn vier handen op een buik, dus zou Mercedes voor de Oostenrijker een adviserende rol willen vastleggen. Eerder dit jaar liet Max al weten dat hij loyaal is aan Marko. Toen er een poging werd gedaan om de adviseur uit het team te werken in Saoedi-Arabië, stak Verstappen daar een stokje voor, door zelf te dreigen met een vertrek als dat zou gebeuren.

Genoeg reden voor Verstappen om Red Bull te verlaten 

Ondanks het feit dat Mercedes al een tijdje geen race meer heeft gewonnen, zijn er ook een hoop aspecten die voor Verstappen heel aantrekkelijk kunnen zijn om naar Brackley te verkassen. Er is een hoop gaande achter de schermen bij Red Bull Racing. Door een interne machtsstrijd lijkt de relatie tussen teambaas Christian Horner en adviseur Helmut Marko behoorlijk bekoeld te zijn. Ook Jos Verstappen en Christian Horner kunnen niet meer met elkaar door een deur én Adrian Newey zou hebben aangegeven dat hij vertrekt bij Red Bull.

Daarnaast gaat er in 2026 een nieuw motorreglement in. Red Bull gaat voor het eerst zelf een krachtbron bouwen, met de hulp van Ford. Volgens insiders zouden de eerste resultaten van de Red Bull Powertrains-motor zorgwekkend zijn en niet voldoende om voor overwinningen te vechten. Het laatste nieuwe motorreglement dateert uit 2014, toen de Formule 1 het hybride tijdperk inluidde. Mercedes heeft toen jarenlang de Formule 1 gedomineerd. Ook dit zou voor Verstappen een reden kunnen zijn om naar Mercedes te verkassen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties