F1 Nieuws

Grootste krant van Duitsland: 'Sergio Pérez verlengt zijn contract bij Red Bull'

Grootste krant van Duitsland: 'Sergio Pérez verlengt zijn contract bij Red Bull'
BSR Agency
F1 Nieuws

Grootste krant van Duitsland: 'Sergio Pérez verlengt zijn contract bij Red Bull'

Grootste krant van Duitsland: 'Sergio Pérez verlengt zijn contract bij Red Bull'
BSR Agency

Volgens de grootste krant van Duitsland, BILD, heeft Sergio Pérez zijn contract verlengd bij het team van Red Bull. De Mexicaan zou volgens het Duitse medium een zogenaamde '1+1-deal' hebben ondertekend, waarmee hij mogelijk tot en met 2026 bij Red Bull rijdt.

Pérez rijdt al sinds 2021 bij het team van Red Bull. Sindsdien heeft de man uit het Mexicaanse Guadalajara vijf overwinningen behaald in Red Bull-kleuren. Voordat Pérez bij Red Bull in dienst ging, kwam de Mexicaanse coureur uit voor teams als Sauber, McLaren, Force India en tenslotte Racing Point. Die laatste twee teams waren overigens hetzelfde team, maar dan met een andere naam en eigenaar.

Switch bij Pérez

Pérez is eigenlijk al zijn hele Red Bull-tijd ondergeschikt aan Max Verstappen. De Nederlander is immers de snellere van de twee Red Bull-coureurs en dat lijkt Pérez inmiddels ook door te hebben gekregen. In voorgaande jaren was hij namelijk nog vaak te horen over zijn titelaspiraties, maar dit jaar heeft de Mexicaanse rijder daar nog met geen woord over gesproken.

Vormdip

Dat is ook mogelijk te danken aan een mentaliteitsverandering bij Pérez, die ook wel als 'Checo' te boek staat. Voor Pérez is het namelijk van belang dat hij punten binnenhaalt achter Verstappen voor het constructeurskampioenschap. Als Verstappen een race wint, dan is het de bedoeling dat Pérez tweede of minimaal derde wordt. Althans, dat is de bedoeling.

In de laatste paar races heeft Pérez die taak namelijk verzaakt. In de afgelopen drie races werd hij vierde, achtste en viel hij uit. Verstappen werd daarentegen tweede, eerste en zesde. Door zijn mindere vorm is de concurrentie flink genaderd aan Red Bull. Hierdoor kwam de Red Bull-toekomst van Pérez volgens enkelen in gevaar, maar volgens BILD is daar nu dus een einde aan gekomen.

Pérez verlengt bij Red Bull

Pérez heeft volgens het Duitse medium namelijk een 1+1-deal getekend bij Red Bull. Hierdoor zou de Mexicaan tot en met 2026 in dienst kunnen rijden van Red Bull, maar heeft de Oostenrijkse formatie ook de mogelijkheid om na aankomend seizoen de stekker uit de verbintenis te trekken. Uiteraard zou Pérez hetzelfde kunnen doen.

Verder weet BILD ook te melden dat Carlos Sainz een kanshebber was om komend seizoen de nieuwe teamgenoot van Verstappen te worden. Echter, Red Bull-teambaas Christian Horner zou graag door willen gaan met Pérez en dus werd die optie van de baan geschoven.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties