F1 Nieuws

Günther Steiner dient rechtszaak in tegen Haas F1 wegens contractbreuk

Günther Steiner dient rechtszaak in tegen Haas F1 wegens contractbreuk
Michael Potts/BSR Agency
F1 Nieuws

Günther Steiner dient rechtszaak in tegen Haas F1 wegens contractbreuk

Günther Steiner dient rechtszaak in tegen Haas F1 wegens contractbreuk
Michael Potts/BSR Agency

Günther Steiner heeft deze week een rechtszaak ingediend tegen zijn oude raceteam Haas, waar hij van 2014 tot 2023 teambaas was. Volgens de Italiaans-Amerikaanse Steiner heeft Haas meerdere beloofde commissies en voordeelpakketten niet uitbetaald. Ook zou het Amerikaanse raceteam zijn portret hebben gebruikt, zonder dat hier toestemming voor was gegeven.

Volgens Steiner heeft hij wél de jaarlijkse uitbetalingen ontvangen, maar heeft Haas F1 tussen 2021 en 2023 meerdere commissies niet uitbetaald. Deze waren volgens hem wel contractueel vastgelegd, waardoor de oud-teambaas zich nu genoodzaakt voelt om een rechtszaak aan te spannen. De totale aanklacht betreft contractbreuk, overtreding van loonwetgeving in de staat North Carolina en ongeoorloofd gebruik van zijn beeltenis. Het is nog onduidelijk hoeveel schadevergoeding wordt geëist door Steiner.

Het is een droevig einde van een lange samenwerking tussen de twee partijen, ook al ging het onder Steiner bij Haas F1 niet altijd van een leien dakje. Vorig jaar werd het team met Nico Hülkenberg en Kevin Magnussen laatste in het constructeurskampioenschap, net zoals in 2021. Dat jaar werd er gedurende het gehele seizoen door zowel Nikita Mazepin als Mick Schumacher 0 punten voor het Amerikaanse raceteam gescoord.

Geen contractverlenging

Aan het begin van dit seizoen werd bekend gemaakt dat Günther Steiner het team van Haas F1 ging verlaten. Het leverde veel verdrietige reacties op bij de fans van de Formule 1, want Steiner had zich middels de Netflix-serie Drive To Survive immens populair gemaakt.

Het bleek voor teameigenaar Gene Haas echter niet genoeg om het contract van Steiner te verlengen. Hierop werd de Japanse technisch directeur Ayoa Komatsu naar voren werd geschoven als teambaas. Onder de Japanner werden tot nu toe vijf punten behaald, waardoor Haas F1 op dit moment op een zevende plek staat in het constructeurskampioenschap. Günther Steiner schuift tegenwoordig aan bij de Duitse RTL als commentator.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties