F1 Nieuws

Hamilton-fan liegt over kanker en krijgt rondleiding bij Mercedes

Hamilton-fan liegt over kanker en krijgt rondleiding bij Mercedes
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Hamilton-fan liegt over kanker en krijgt rondleiding bij Mercedes

Hamilton-fan liegt over kanker en krijgt rondleiding bij Mercedes
Mercedes F1 Media

CenturionLewis, een Lewis Hamilton-fan op Twitter, was de afgelopen maanden veelal positief in het nieuws. De Tweeter liet op zijn sociale kanaal weten dat hij leed aan een ernstige vorm van kanker en nog maar een aantal maanden te leven had. Mercedes zag dit ook en bood hem aan om samen met het team de Grand Prix van Hongarije te kijken in de fabriek.

Daarnaast kreeg 'CentrurionLewis' ook een rondleiding door de fabriek in Brackley, mocht hij in de prijzenkast kijken en werd hij op de Twitter-pagina van het Mercedes Formule 1-team geplaatst. Drie dagen na zijn rondleiding overleed CenturionLewis helaas, zo was te lezen in zijn laatste Tweet.

Ziekte gefaket

Maar niets blijkt nu minder waar. Direct na de 'dood' van de Tweeter waren er al geluiden dat hij helemaal niet overleden was en dat hij ook helemaal geen kanker had. Het Twitteraccount @CytrusF1, die twee dames tijdens de GP van Oostenrijk ook al wist te ontmaskeren nadat zij claimden te zijn misbruikt op het circuit, heeft nu een hele thread online gezet, waarin duidelijk wordt dat CenturionLewis een neppert blijkt te zijn.

Met behulp van andere fans uit het TeamLH-kamp heeft CytrusF1 steeds meer informatie weten te vergaren, waaruit blijkt dat de 'zieke' fan alles bij elkaar gelogen heeft. Hij blijkt niet twintig te zijn, zoals hij zelf aangaf, maar 28. Daarnaast heeft 'Liam', zoals de jongen echt heet, al twee kinderen en werkt hij als ziekenhuisdrager.

Naast het feit dat hij het Mercedes Formule 1-team genept heeft, heeft hij ook andere Hamilton-fans een oor aangenaaid. Een aantal goedwillende supporters hebben samen geld ingezameld, zodat Liam nog wat leuke dingetjes kon doen voor hij doodging. Maar nu blijkt dat dat geld naar een oplichter is gegaan.

Het Mercedes F1 Team heeft inmiddels de post met 'CenturionLewis' van hun social media-pagina's gehaald, aangezien zij ook doorkregen dat ze in de maling genomen waren. Klik op de thread hieronder, om te zien hoe het Twitteraccount ontmaskert wordt:

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties