F1 Nieuws

Hamilton fronst wenkbrauwen na zien kampioenschap: 'Behoorlijk verbazingwekkend'

Hamilton fronst wenkbrauwen na zien kampioenschap: 'Behoorlijk verbazingwekkend'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Hamilton fronst wenkbrauwen na zien kampioenschap: 'Behoorlijk verbazingwekkend'

Hamilton fronst wenkbrauwen na zien kampioenschap: 'Behoorlijk verbazingwekkend'
Mercedes F1 Media

Het is voor Lewis Hamilton bijna onbegrijpelijk dat Mercedes op de tweede plaats staat in het kampioenschap. Aan het begin van het seizoen was de W14 namelijk helemaal nergens en dacht Hamilton dat ze kansloos waren voor een plek bovenin het veld.

Tijdens de Grand Prix van Bahrein was Mercedes het vierde snelste team. Red Bull Racing lag - uiteraard - aan kop met Ferrari daarachter. Aston Martin was ook sneller dan het team uit Brackley, waardoor de sfeer niet optimaal was bij Hamilton en George Russell.

Maar inmiddels is er een stijgende lijn te vinden bij Mercedes. De tweede plek in het kampioenschap is stevig in handen en dat is volgens Hamilton een hele prestatie. De zevenvoudig wereldkampioen laat in Zandvoort aan PlanetF1 weten dat hij ontzettend trots is op het hele team. Volgens Hamilton wordt de prestatie van Mercedes namelijk een beetje onderbelicht en worden vooral de teams rondom hen geprezen voor het goede werk.

"Ik denk dat het een enorme prestatie is. Ik heb het gevoel dat het eerlijk gezegd een beetje over het hoofd is gezien. Alleen omdat we willen winnen, zou ik zeggen dat het niet het meest positieve verhaal is geweest. Maar ik ben echt trots op het team, op de vooruitgang en op de stappen die we hebben gezet met de auto, van bijna hetzelfde gevoel als vorig jaar tot alle veranderingen die we hebben doorgevoerd", begint de Brit.

Nieuwe onderdelen in Zandvoort

Mercedes heeft dus hard werk geleverd en is inmiddels knap tweede, met 51 punten voorsprong op Aston Martin, de nummer drie in het kampioenschap. In Nederland probeert Hamilton dat gat te vergroten en daarvoor zijn er wat onderdelen meegenomen uit de Mercedes-fabriek.

"We hebben dit weekend een aantal kleine dingen aan de auto toegevoegd. Absoluut elk puntje downforce, elk klein beetje dat we toevoegen, maakt een verschil. Ik ben iedereen in de fabriek dan ook super dankbaar dat ze zijn blijven pushen, zelfs in moeilijke tijden, en dat ze gewoon gefocust zijn gebleven, in de overtuiging dat we er op een gegeven moment zullen komen."

Daarnaast is Hamilton eigenlijk vrij verbaast dat Mercedes zo hoog in het kampioenschap staat. Als ze hem aan het begin van het seizoen hadden verteld dat hij tweede zou staan na de eerste twaalf races, zou hij je niet geloven.

"Dat we tweede staan in het constructeurskampioenschap is, gezien hoe anderen dit jaar zijn begonnen, zoals McLaren, de grote ommekeer van Aston die uit de startblokken kwam, echt geweldig. Ik vind het behoorlijk verbazingwekkend. En het is te danken aan al die geweldige mensen in de fabriek en de crew die we hier hebben."

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties