F1 Nieuws

'Red Bull Racing profiteert zo al drie jaar van regelovertreding'

'Red Bull Racing profiteert zo al drie jaar van regelovertreding'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Red Bull Racing profiteert zo al drie jaar van regelovertreding'

'Red Bull Racing profiteert zo al drie jaar van regelovertreding'
Red Bull Content Pool

De overschrijding van het budgetplafond van Red Bull Racing in 2021 is nog lange na niet iedereen vergeten. Johnny Herbert is van mening dat het Oostenrijkse team daar zometeen al drie seizoen de vruchten van gaat plukken, zonder dat ze daar zware straffen voor hebben gekregen.

Red Bull Racing ging in 2021 met 400.000 dollar over het budgetplafond heen, waar ze in hun ogen een flinke straf voor kregen. Het team uit Milton Keynes moest de FIA zeven miljoen dollar boete betalen én moest tien procent van de tijd in de windtunnel inleveren.

Toch is Herbert, voormalig F1-coureur, van mening dat deze overtreding ze meer voordelen heeft opgeleverd dan nadelen. In 2022 konden ze profiteren van het feit dat ze meer hadden uitgegeven, net als dit jaar. Ook in 2024 zal Red Bull daar nog een voordeel van hebben, meent Herbert.

"De overtreding kwam hen vorig jaar ten goede en heeft dat dit jaar duidelijk ook gedaan. En ze zullen er volgend jaar alleen maar beter van worden, omdat ze weer meer tijd hebben om te ontwikkelen. Ze hoeven hun geld niet uit te geven aan de auto, omdat die al zo verdomd goed is. Alle andere teams moeten hun geld uitgeven om te proberen beter te worden en de richting te vinden die hen volgend jaar een betere kans geeft. Red Bull weet dat al, door wat er vorig jaar is gebeurd", aldus Herbert bij Casinosite.nl.

Ferrari vindt straf 'een lachertje'

Volgens Fred Vasseur, teambaas van Ferrari, heeft de FIA Red Bull onwijs gematst met de lage straf voor het overschrijden van het budgetplafond. Onlangs liet de Fransman al weten dat het allemaal een lachertje was.

"De straf die Red Bull afgelopen seizoen kreeg, was bij lange na niet genoeg. Dit jaar moet de straf vele malen drastischer zijn. Aangezien de kosten die te veel zijn gemaakt, zich vertalen naar de sportieve prestaties, moet de straf geen boete zijn, maar een sportieve straf. In het voetbal krijg je namelijk ook geen boete als je hands maakt. De windtunneltijdreductie van Red Bull is een lachertje. Het grote werk hebben ze namelijk al eerder gedaan"

Fred Vasseur over de straf van Red Bull

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties