F1 Nieuws

Helmut Marko denkt al aan 2024-wereldtitel Max Verstappen

Helmut Marko denkt al aan 2024-wereldtitel Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko denkt al aan 2024-wereldtitel Max Verstappen

Helmut Marko denkt al aan 2024-wereldtitel Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Door de overtuigende overwinning van Verstappen in China durft Helmut Marko nu al te denken aan een vierde wereldkampioenschap voor de Nederlander. De winst in Shanghai betekende alweer de vierde overwinning dit seizoen, wat Verstappen op een versterkte eerste plek in het rijderskampioenschap heeft gebracht.

Verstappen staat door zijn eerste plek in China nu op 110 punten in het rijderskampioenschap, met 25 punten voorsprong op Sergio Perez en 44 punten op Charles Leclerc. Vorig jaar stond Verstappen na vijf races op 119 punten, maar toen finishte de Nederlander niet lager dan een tweede plek. Dit jaar haalde Verstappen wegens een kapotte rem de eindstreep in Australië niet, wat het huidige aantal punten nog indrukwekkender maakt en bovenal het optimisme van Helmut Marko onderbouwt.

De optimistische verwachtingen gaan gepaard met een geweldig compliment dat de Oostenrijker heeft gereserveerd voor Verstappen: ''We kunnen voorzichtig al gaan denken aan het kampioenschap. Ik denk dat hij nu al in de top vijf coureurs aller tijden staat en dat terwijl hij pas 26 is. Hij heeft nog zoveel meer te bereiken.''

Angst voor lekke band

Maar de Grand Prix van China verliep niet helemaal zonder stress. Marko gaf aan dat er angst was binnen het team van Red Bull toen Verstappen over een stuk voorvleugel reed, dat eerder van de auto van Sauber-coureur Zhou Guanyu was afgebroken. Er werd gevreesd voor een lekke band bij de Nederlander, nadat hij via de boordradio aangaf over vuil heen te zijn gereden. Met nog twee ronden voor de finish zou een geweldig weekend uit kunnen lopen tot een deceptie, maar de wing end plate van de Chinees bleek gelukkig niet scherp genoeg om dit te realiseren.

De paniek rondom de mogelijke lekke band deed terugdenken aan de Grand Prix van Silverstone in 2020, toen zowel Hamilton als Bottas - die toen ruim eerste en tweede stonden - een lekke band kregen in de laatste rondes en al strompelend richting de finishlijn moesten rijden. Zo ver kwam het voor Verstappen dus niet.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties