F1 Nieuws

Max Verstappen vreesde voor uitvalbeurt in Grand Prix China: 'Dan loop je zo een lekke band op'

Max Verstappen vreesde voor uitvalbeurt in Grand Prix China: 'Dan loop je zo een lekke band op'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen vreesde voor uitvalbeurt in Grand Prix China: 'Dan loop je zo een lekke band op'

Max Verstappen vreesde voor uitvalbeurt in Grand Prix China: 'Dan loop je zo een lekke band op'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft de Grand Prix van China met overtuiging gewonnen. De Nederlander begon de race in Shanghai vanaf pole position, nadat hij ook de Sprintrace al op zijn naam had geschreven en was de gehele race in controle. Ondanks twee safety cars, welke roet in het eten konden gooien, wist Verstappen als eerste over de finishlijn te komen. Maar tegenover Nico Rosberg liet hij weten dat hij daar op het einde even over twijfelde.

Aan het begin van het weekend was Verstappen allerminst tevreden met zijn Red Bull RB20. De drievoudig wereldkampioen kwam als vierde over de streep in de Sprint shoot-out, waarna hij aangaf dat de balans in de auto niet optimaal was. Gelukkig hadden de Formule 1 en de FIA een nieuw format geïntroduceerd, waarmee teams de auto's aan konden passen na de Sprint, omdat er twee parc fermés waren dit weekend.

Dit zorgde ervoor dat Verstappen was wijzigingen door kon voeren aan zijn auto, voorafgaand aan de kwalificatie en de race, en deze veranderingen werkten in het voordeel van de Nederlander. Vooral op zondag lag zijn Red Bull 'op rails' en Verstappen liet na de race weten dat het 'geweldig' was om in zijn auto te rijden.

"Het voelde geweldig. Het hele weekend waren we snel en de auto was fijn om in te rijden. Hij ging goed op alle banden en ook de herstarts gingen goed, de auto was echt goed op dreef. Ik kon er alles mee doen wat ik wilde. Zo'n weekend is geweldig om mee te maken. Om te bereiken wat we hier hebben bereikt, is fantastisch", begon Verstappen met een grote glimlach op zijn gezicht.

Vrees voor uitvalbeurt

Maar hoe positief Verstappen ook over zijn auto was, aan het einde van de race had hij toch even vrees dat hij de Grand Prix niet uit zou kunnen rijden. Guanyu Zhou verloor namelijk een deel van zijn voorvleugel op het rechte stuk, waar Verstappen even later overheen reed. Over de radio maakte hij al duidelijk dat hij wat geraakt had en dat het team zijn banden moest controleren en ook na de race liet Verstappen weten dat hij zich zorgen maakte over een mogelijke lekke band.

"Er lag wat vuil op de baan van een auto en daar reed ik met 300 kilometer per uur over heen. Zoals je weet", zegt Verstappen tegen voormalig F1-coureur Nico Rosberg, "kan je zo een lekke band oplopen als je banden koud en oud zijn, dus ik wilde het zeker weten."

Gelukkig kon Max de race uitrijden en alvast vooruitkijken naar de volgende Grand Prix, welke in Miami verreden wordt. De Red Bull-coureur denkt dat zin RB20 ook daar sterk zal zijn: "Miami zou een goede race voor ons kunnen zijn. Normaal gesproken is de strategie daar duidelijk, maar het circuit is wel lastig. Ik kijk ernaar uit."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties