F1 Nieuws

Helmut Marko over dominantie Max Verstappen: 'Dat maakt hem onverslaanbaar'

Helmut Marko over dominantie Max Verstappen: 'Dat maakt hem onverslaanbaar'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko over dominantie Max Verstappen: 'Dat maakt hem onverslaanbaar'

Helmut Marko over dominantie Max Verstappen: 'Dat maakt hem onverslaanbaar'
Red Bull Content Pool

Red Bull-topman Helmut Marko heeft het in zijn column voor SPEEDWEEK.com gehad over de snelheid van Max Verstappen tijdens het afgelopen raceweekend in China. Volgens Marko is de Nederlander compleet in balans met alle facetten van zijn RB20.

Ondanks een mindere start van het raceweekend - een mindere trainingsessie, twee fouten tijdens de Sprint Qualififying en een uiteindelijk vierde plaats voor de Sprint - wist Verstappen de concurrentie te domineren tijdens het raceweekend in China.

De Nederlander won de Sprint en wist in slechts tien rondes een voorsprong van maar liefst dertien seconden op te bouwen. Een dag later wist Verstappen de Grand Prix van China, ondanks twee safety cars, met een voorsprong van eveneens dertien seconden te winnen. Dominantie ten top dus voor de 26-jarige Limburger.

Verstappen domineert

Dit seizoen heeft Verstappen enkel tijdens het raceweekend in Australië achter het net gevist. Door een probleem aan zijn rechter achterrem moest de Nederlander de strijd namelijk staken en kreeg hij een nulresultaat achter zijn naam.

Tijdens de eerstvolgende race in Japan spoelde Verstappen de nare nasmaak van zijn uitvalbeurt echter weg met een zeer dominante zege op het circuit van Suzuka. In totaal heeft Verstappen tot op heden vier van de vijf verreden races weten te winnen.

Lof vanuit Marko

Marko kan in zijn column dan ook niets anders dan lof spreken over zijn oogappel. "Max ligt op een strakke koers naar een succesvolle titelverdediging. Hij wordt steeds beter, ook al is dat moeilijk voor te stellen na het vorige seizoen, zoals te zien is bij het afstellen van zijn auto", zo begint de Oostenrijker.

"We boeken zelfs stap voor stap vooruitgang tijdens een weekend in sprintformaat zoals in Shanghai, in de vrije training en daarna in de sprintkwalificatie. Er is harmonie tussen Max en GP (Gianpiero Lambiase, red.)", gaat de oud-coureur verder.

"Hij is ook niet meer ongeduldig, maar hij streeft telkens twee doelen na, rustig en geconcentreerd: De auto op pole zetten als dat mogelijk is, maar de belangrijkste focus ligt op de race. Deze combinatie, dit overzicht, gekoppeld aan een uitstekend bandenmanagement, dit alles maakt hem momenteel onverslaanbaar", aldus Marko.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties