F1 Nieuws

Helmut Marko doet markante onthulling over toekomstplannen Adrian Newey

Helmut Marko doet markante onthulling over toekomstplannen Adrian Newey
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko doet markante onthulling over toekomstplannen Adrian Newey

Helmut Marko doet markante onthulling over toekomstplannen Adrian Newey
Red Bull Content Pool

In gesprek met Total Motorsport heeft Red Bull-topadviseur Helmut Marko laten weten waar hij denkt dat Adrian Newey in 2025 werkzaam zal zijn. Volgens Marko zal Newey, anders dan de geruchten doen suggereren, niet de overstap maken naar het team van Ferrari.

Het nieuws hing al langere tijd in de lucht, maar voorafgaand aan de Grand Prix van Miami maakte Red Bull het dan eindelijk openbaar: in het eerste kwartaal van 2025 zal topontwerper Newey het team na een dienstverband van maar liefst negentien jaar gaan verlaten.

Voorlopig zal Newey tijdens enkele races nog op de pitmuur te vinden zijn, maar zal hij zich niet meer bezighouden met de Formule 1-activiteiten van Red Bull. In plaats daarvan gaat Newey zich het komende jaar focussen op de verdere ontwikkeling en promotie van de Red Bulls eigen hypercar, de RB17.

Toekomst Newey

Bij het uitkomen van het vertrek van Newey deden er direct wilde geruchten de ronde. Zo zou een deal tussen Newey en Ferrari al zo goed als klaar zijn en ontbrak voor nu enkel de krabbel van de Britse topontwerper. Naast geruchten zijn er ook geverifieerde nieuwtjes over Newey's Red Bull-exit en zijn toekomst.

Zo is Williams-teambaas James Vowles in gesprek gegaan met Newey om hem terug naar het team te halen. Ook heeft Aston Martin-eigenaar Lawrence Stroll een miljoenenaanbod voor Newey's neus neergelegd. Naar verluidt zou de Brit het aanbod van de Canadese miljardair echter hebben afgeslagen.

Marko kijkt vooruit

Volgens Marko is daar echter niets van waar, want volgens de Oostenrijkse oud-coureur verkast zijn Red Bull-collega Newey komend seizoen niet naar Ferrari, maar naar Aston Martin.

"In welke kleur zie ik Newey in de toekomst? Volgens mij vloekt rood een beetje met donkerblauw", hint Marko naar de kleuren van Red Bull. "Er is echter van alles mogelijk met een kleur als groen", aldus Marko, die duidelijk hint op de kleuren van het team van Aston Martin.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties