F1 Nieuws

Helmut Marko komt met bijzondere reactie na vraag over onderzoek naar Christian Horner

Helmut Marko komt met bijzondere reactie na vraag over onderzoek naar Christian Horner
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko komt met bijzondere reactie na vraag over onderzoek naar Christian Horner

Helmut Marko komt met bijzondere reactie na vraag over onderzoek naar Christian Horner
Red Bull Content Pool

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft op een bijzondere wijze gereageerd op een vraag van Motorsport-Total-journalist Christian Nimmervoll. Hij vroeg de Oostenrijker of hij achter het onderzoek naar het mogelijke grensoverschrijdende gedrag van Christian Horner zat en kreeg een bijzonder antwoord terug.

Eerder deze week wist De Telegraaf te melden dat er een intern onderzoek was ingesteld naar Red Bull Racing-teambaas Horner. Dat onderzoek was ingesteld na een klacht over grensoverschrijdend gedrag vanuit Horner tegen een vrouwelijke medewerker van Red Bull Racing. Er zijn verschillende versies over de aard van de klacht. Echter, een van de meest gehoorde is die over de managementstijl van Horner. Deze zou volgens de medewerkster in kwestie too much zijn, iets waarop Horner vervolgens weer zou hebben gereageerd.

Onderzoek naar Horner

Om het conflict tot op de bodem uit te zoeken, heeft de Red Bull-top een externe partij in de arm genomen om het onderzoek naar de handelingen van Horner in goede banen te leiden. Aanstaande vrijdag worden de eerste gesprekken met onder andere Horner gevoerd, zo weet De Telegraaf te melden. De Red Bull-top hoopt het onderzoek voor de lancering van de RB20, die op 15 februari gepland staat, afgerond te hebben. Tot die tijd zal het hoogstwaarschijnlijk speculeren blijven over de werkelijke aard van de klacht.

Marko reageert

Vanuit Red Bull is er enkel een statement naar buiten gekomen waarin stond dat er een onderzoek was ingesteld naar Horner. Ook heeft Horner laten weten dat hij de beschuldigingen ontkent. Nu heeft echter ook Marko van zich laten horen, althans op zijn eigen manier. Marko weigerde namelijk over het onderzoek naar Horner te spreken met Nimmervoll, maar reageerde wel op de vraag of hij achter het gelekte nieuws over Horners onderzoek zat. "Horner heeft de afgelopen jaren fantastisch werk geleverd", aldus Marko, die de vraag dus op een bijzondere wijze lijkt te ontwijken.

Red Bull Racing-succes

Horner begint aankomend seizoen (vooralsnog) aan zijn twintigste seizoen als teambaas van Red Bull Racing. Sinds 2005 hebben Red Bull Racing en haar coureurs zeven rijderskampioenschappen behaald, zes constructeurskampioenschappen binnengesleept, 113 overwinningen geboekt, 264 keer op het podium gestaan en maar liefst 7248 WK-punten weten te behalen. Marko's woorden over Horner zijn dus allerminst berust op onwaarheden, maar geven geen antwoord op de vraag van Nimmervoll.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties