F1 Nieuws

'Nieuwe teamgenoot Max Verstappen op komst, Nederlander is al op de hoogte'

'Nieuwe teamgenoot Max Verstappen op komst, Nederlander is al op de hoogte'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Nieuwe teamgenoot Max Verstappen op komst, Nederlander is al op de hoogte'

'Nieuwe teamgenoot Max Verstappen op komst, Nederlander is al op de hoogte'
Red Bull Content Pool

Volgens het Duitse F1-Insider heeft Max Verstappen mogelijk een nieuwe teamgenoot in 2025. Het Duitse medium weet namelijk te melden dat er "vergevorderde gesprekken" zijn met Fernando Alonso, die na dit seizoen vooralsnog geen Formule 1-contract heeft.

Alonso rijdt sinds 2023 in dienst van Aston Martin, maar heeft daar nog geen nieuw contract voor na dit seizoen onder zijn neus gekregen. Door de stoelendans in de Formule 1 beschikt de Spanjaard daarom over een luxepositie. Er zijn immers meerdere teams die een routinier én tweevoudig wereldkampioen als Alonso maar wat graag zouden aanstellen.

Alonso naar Red Bull

Maar welke teams zijn dat dan? Mercedes zou volgens de geruchtenmolen interesse hebben in de man uit Oviedo, maar ook Red Bull zou interesse hebben in Alonso, zo weet F1-Insider te melden. "De Spanjaard is de persoon met de grootste voorkeur van de 'alleenheerser' Christian Horner, die de onvoorwaardelijke steun geniet van de Thaise grootaandeelhouders," zo trapt het medium af.

"De Oostenrijkse oppositie rondom de erfgenaam van Dietrich Mateschitz, Mark, en autosportbaas Helmut Marko, die de Brit (Horner, red.) wilden ontslaan vanwege vermoedens van machtsmisbruik, kunnen momenteel enkel toekijken," gaat F1-Insider verder.

Verder weet het medium te melden dat Horner met de komst van Alonso zou willen bewijzen "dat alleen hij verantwoordelijk is voor de grote successen van de afgelopen seizoenen en niet het wonderkind uit Nederland die werd gepromoot door Helmut Marko".

Vergevorderde gesprekken

Het Verstappen-kamp, waar ook vader Jos en manager Raymond Vermeulen onder vallen, zouden volgens F1-Insider al op de hoogte zijn van de komst van Alonso. "Het Verstappen-kamp weet al welke teamgenoot ze in 2025 kunnen verwachten," aldus het medium, dat vervolgens laat weten dat Red Bull en Alonso dichtbij een akkoord zijn.

"De gesprekken met Alonso, wiens contract na dit seizoen afloopt, zouden al in een vergevorderd stadium zijn. De Spanjaard, die in 2005 en -06 wereldkampioen werd, wordt ondanks zijn leeftijd nog altijd beschouwd als een van de beste coureurs van het veld. Bij Red Bull denkt hij komend seizoen zijn derde titel te kunnen claimen, zeker aangezien hij de steun heeft van de Thaise Red Bull-machthebbers rondom Horner," aldus F1-Insider.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties