F1 Nieuws

Helmut Marko komt met reactie op gerucht over Daniel Ricciardo-ultimatum

Helmut Marko komt met reactie op gerucht over Daniel Ricciardo-ultimatum
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko komt met reactie op gerucht over Daniel Ricciardo-ultimatum

Helmut Marko komt met reactie op gerucht over Daniel Ricciardo-ultimatum
Red Bull Content Pool

Red Bull-topman Helmut Marko heeft in gesprek met Motorsport-Total.com laten weten dat er geen sprake is van een zogenaamd ultimatum aan het adres van Daniel Ricciardo. Hetzelfde medium weet echter te melden dat Ricciardo wel degelijk onder druk staat bij het Red Bull B-team.

Na zijn exit bij McLaren werd Ricciardo opgepikt door Red Bull en werd hij aangesteld als test- en reservecoureur. Ook moest hij zo nu en dan deelnemen aan commerciële evenementen van Red Bull. Het uiteindelijke doel van Ricciardo was een terugkeer naar de Formule 1, iets wat hij afgelopen seizoen behaalde.

Toen werd de man uit Perth namelijk naar voren geschoven als de vervanger van de ondermaats presterende Nyck de Vries bij het toenmalige team van AlphaTauri. Vanaf de Grand Prix van Hongarije zou Ricciardo het seizoen afmaken, maar in Zandvoort ging het tijdens een training mis.

Lawson gooit hoge ogen

Ricciardo brak namelijk een van zijn middenhandsbeentjes en moest vijf races aan zich voorbij laten gaan (Grands Prix van Nederland, Italië, Singapore, Japan, Qatar). Red Bull-reservecoureur Liam Lawson viel in voor de Australiër en wist gelijk hoge ogen te gooien.

Uiteindelijk stapte Ricciardo in de Verenigde Staten weer in bij Red Bull, maar toch bleef de naam van Lawson als nieuwe AlphaTauri-coureur zo nu en dan langskomen in de media. En terecht. Lawson reed immers sterke races als de vervanger van Ricciardo bij AlphaTauri.

Ricciardo-ultimatum?

Na afloop van de Grand Prix van Australië dook Lawsons naam opnieuw op, dit maal alweer in verband met Ricciardo. Voor de Australiër is het seizoen immers matig begonnen en volgens The New Zealand Herald zou Marko daarom aan Ricciardo hebben laten weten dat hij zich in de komende twee races (Japan en China) moet bewijzen als hij zijn zitje bij VCARB wil behouden, een ultimatum dus.

Verder wist The New Zealand Herald te melden dat Lawson naar voren zou worden geschoven als de vervanger van Ricciardo als de Australiër zich niet zou beteren in Japan en China. Gevraagd naar deze geruchten geeft Marko duidelijk aan dat er geen sprake is van een ultimatum aan het adres van Ricciardo.

Motorsport-Total weet echter te melden dat er wel degelijk verbetering moet komen voor Ricciardo. Hoewel er dus geen sprake zou zijn van een ultimatum na de races in Japan en China, zou de man uit Perth zich wel degelijk moeten verbeteren. Doet hij dat niet, dan zou Lawson hem alsnog kunnen vervangen na de zomerstop.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties