F1 Nieuws

Daniel Ricciardo onthult boodschap van Christian Horner voor GP Australië: 'Dat zei hij'

Daniel Ricciardo onthult boodschap van Christian Horner voor GP Australië: 'Dat zei hij'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Daniel Ricciardo onthult boodschap van Christian Horner voor GP Australië: 'Dat zei hij'

Daniel Ricciardo onthult boodschap van Christian Horner voor GP Australië: 'Dat zei hij'
Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo zit niet in de beste periode van zijn Formule 1-carrière. De Australiër, die in zijn eerste termijn in de Red Bull-familie goed was voor zeven overwinningen, valt sinds zijn terugkeer in 2023 vies tegen. Dit seizoen moet Ricciardo het opnemen tegen Yuki Tsunoda, in een gevecht om het tweede zitje bij Red Bull Racing, maar het lijkt nu al kansloos dat Ricciardo in 2025 naast Max Verstappen komt te rijden.

Daarvoor is het gat tussen Tsunoda en Ricciardo namelijk veel te groot. In de eerste twee races van het seizoen werd de Australiër op pure snelheid al verslagen door de Japanner - al eindigde hij in Bahrein voor Yuki door een teamorder - en in Australië was dat niet anders. Waar Tsunoda op een zevende plaats over de streep kwam en zes punten scoorde voor het Italiaanse team, wist Ricciardo wederom geen punten te behalen. Hij eindigde op de twaalfde stek.

Voorafgaand aan de race werd Ricciardo gefilmd op de grid, terwijl hij in gesprek was met Christian Horner. Het is al langer duidelijk dat Horner groot fan is van de inmiddels achtvoudig Grand Prix-winnaar en niets liever heeft dan dat hij terugkeert als teamgenoot van Max Verstappen. Maar daarvoor moeten de resultaten wel flink verbeteren. Wat heeft Horner tegen Ricciardo gezegd op de grid?

"Hij wenste me het beste en zei dat ik mijn hoofd erbij moest houden en niet ontmoedigd moest raken," begint Ricciardo bij F1TV. De teamgenoot van Tsunoda laat weten dat hij inderdaad niet ontmoedigd moet raken, maar dat hij ook niet bang is dat dat gaat gebeuren. Hij voelt zich namelijk veel beter dan bij McLaren, waar zijn zelfvertrouwen tot het nulpunt daalde.

"Natuurlijk weet ik hoe ik me voel, en misschien weet niet iedereen dat. Maar het is een heel andere situatie dan bij McLaren. Ik denk dat ik vooral in 2022 heel erg weinig vertrouwen had. Ik was een beetje in de war met de auto en begreep hem niet echt. Dat was iets heel anders. We bereiken zeker niet wat we dachten dat we zouden bereiken, maar dat komt niet omdat ik geen vertrouwen heb", aldus Ricciardo.

Horner laat zich uit over Ricciardo

Ook Christian Horner heeft zich na de Australische GP uitgelaten over Daniel Ricciardo. Volgens de teambaas en CEO van Red Bull Racing waren de prestaties van Ricciardo gewoonweg niet goed genoeg. Maar Horner ziet de Honey Badger nog wel een comeback maken.

"Hij had een zwaar weekend, ik heb nog niet echt naar zijn race gekeken, maar zijn tempo in de race was vergelijkbaar met dat van Yuki. In de kwalificatie had hij het ook al zwaar, dus ik wilde hem gewoon even aanmoedigen. Hij is een grote jongen, hij raapt zichzelf wel op, maar soms is het een beetje eenzaam om Formule 1-coureur te zijn, dus een beetje aanmoediging kan nooit kwaad."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties