F1 Nieuws

Helmut Marko komt met veelbelovend bericht voor Max Verstappen na problemen met RB20

Helmut Marko komt met veelbelovend bericht voor Max Verstappen na problemen met RB20
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko komt met veelbelovend bericht voor Max Verstappen na problemen met RB20

Helmut Marko komt met veelbelovend bericht voor Max Verstappen na problemen met RB20
Red Bull Content Pool

Red Bull-topadviseur Helmut Marko heeft tegenover het Oostenrijkse medium Kleine Zeitung laten weten dat er nieuwe onderdelen aankomen voor de RB20 van Max Verstappen en Sergio Pérez. Die nieuwe onderdelen moeten enkele problemen van de Red Bull-bolide doen verhelpen.

Waar Verstappen het seizoen ijzersterk begon - vier overwinningen uit de eerste vijf races - is daar in de afgelopen drie raceweekenden flink wat verandering in gekomen.

In Miami Gardens maakte de Nederlander namelijk een fout waarmee hij zijn vloer beschadigde en zag hij McLaren-coureur Lando Norris naar de overwinning rijden. In Imola won Verstappen de race weliswaar, maar was de afstand naar nummer twee Norris slechts zeven tienden van een seconde.

Monaco legt zwaktes RB20 bloot

In de straten van Monaco kende de Nederlander vervolgens zijn slechtste raceweekend tot nu toe, aangezien hij zijn directe concurrenten - Norris en Charles Leclerc - als vierde en eerste over de streep zag komen. Verstappen zelf moest het doen met een schamele zesde plaats.

Dat Verstappen niet verder kwam dan een zesde plaats had onder meer te maken met de karakteristieken van het Circuit de Monaco (een erg smalle baan waardoor inhalen moeilijk is), maar ook speelde zijn RB20 een grote rol. De 2024-bolide van Verstappen en Red Bull-collega Pérez kan namelijk niet goed tegen hobbels en vindt ook het rijden over kerbstones niet fijn.

Concurrentie komt dichterbij

Door zijn mindere paar races is het gat naar Leclerc in het rijderskampioenschap geslonken naar slechts 31 punten en ook in het constructeurskampioenschap is de concurrentie flink dichterbij gekomen aan Red Bull. Ferrari staat namelijk maar 24 punten achter op de formatie uit Milton Keynes. In Canada zullen de teams van McLaren en Ferrari opnieuw proberen om dichterbij aan Verstappen en Red Bull te komen.

Marko heeft goed nieuws

Red Bull staat dus vol onder druk, maar Marko heeft goed nieuws, want tijdens de Grand Prix van Spanje verdwijnt er mogelijk iets van die druk. Red Bull brengt in Barcelona namelijk een flink pakket aan nieuwe onderdelen mee die enkele problemen van de RB20 moeten oplossen.

"We hebben een probleem, we hebben het nu eindelijk opgemerkt. We zullen zien wanneer we een oplossing vinden. Nieuwe onderdelen worden pas in Barcelona op de auto geïnstalleerd", aldus Marko in gesprek met Kleine Zeitung.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties