F1 Nieuws

Helmut Marko maakt einde aan Mercedes-geruchten Max Verstappen

Helmut Marko maakt einde aan Mercedes-geruchten Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko maakt einde aan Mercedes-geruchten Max Verstappen

Helmut Marko maakt einde aan Mercedes-geruchten Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Red Bull-topman Helmut Marko heeft in gesprek met het eveneens Oostenrijkse OE24 laten weten dat er geen plek is voor Max Verstappen bij Mercedes. Volgens de Red Bull-adviseur heeft Mercedes Andrea Kimi Antonelli namelijk aangesteld voor 2025.

Al sinds Verstappens 'Marko-uitspraak' in de paddock van het Jeddah Corniche Circuit wordt de Nederlander in verband gebracht met een overstap naar het team van Mercedes. In Jeddah liet Verstappen namelijk weten dat hij zich geen toekomst kon voorstellen bij Red Bull zonder de aanwezigheid van Marko en dus naar een ander team zou verkassen als Marko zou worden weggestuurd.

Ter info, Marko leek in Jeddah op de schopstoel te zitten nadat er geruchten waren dat de gelekte Whatsapp-berichten van Christian Horner waren gelekt door Marko. Uiteindelijk werd Marko echter 'vrijgesproken' van deze claims en was zijn toekomst bij Red Bull weer veilig.

Snelheid Mercedes

Verstappen en Mercedes worden dus al langere tijd met elkaar in verband gebracht. Gezien de mindere vorm van Mercedes werd er echter nooit echt veel aandacht gehecht aan de geruchten. In Canada was Mercedes echter snel en maakte het Duitse team zelfs kans op de overwinning.

Is Verstappen dus nu wel geïnteresseerd in een overstap naar Mercedes? Volgens Marko is er helemaal geen plek voor de Nederlander bij Mercedes.

"Ik heb zojuist gelezen dat Mercedes Andrea Kimi Antonelli heeft bevestigd voor 2025. Wij focussen ons volledig op het winnen van de beide kampioenschappen. We hebben namelijk gezien dat je snel niet meer wint als je niet volledig gefocust bent", begint Marko.

Spannende drie races

Verder denkt Marko ook dat de sterke vorm van Canada mogelijk geen gegeven is voor de rest van het seizoen.

"We moeten het afwachten. De komende drie races gaan ons vertellen hoe de pikorde echt is. Mercedes was vorig jaar sterk in Barcelona, maar daarna niet meer. Na de GP van Spanje volgen nog twee traditionele circuits, dus dan weten we waar we precies staan."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties