F1 Nieuws

Helmut Marko onthult: 'Hebben een probleem ontdekt met de auto van Max'

Helmut Marko onthult: 'Hebben een probleem ontdekt met de auto van Max'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko onthult: 'Hebben een probleem ontdekt met de auto van Max'

Helmut Marko onthult: 'Hebben een probleem ontdekt met de auto van Max'
Red Bull Content Pool

Red Bull-topadviseur Helmut Marko heeft te kennen gegeven dat de RB20 van Max Verstappen niet naar behoren werkte, tijdens de Sprint shoot-out in China. De Oostenrijker meent dat het team beter had kunnen scoren dan een vierde en zesde positie tijdens de shoot-out, maar heeft vertrouwen dat er verderop in het weekend alsnog goede resultaten gehaald zullen worden.

Op het Shanghai International Circuit konden Max Verstappen en zijn conculega's slechts één vrije training rijden, voor de auto's in parc fermé gingen voor de Sprint kwalificatie. Voorafgaand aan het weekend maakte de Nederlander al duidelijk dat hij geen fan is van deze opzet, omdat de auto's niet altijd perfect afgesteld kunnen worden door de korte voorbereidingstijd.

In China werd pijnlijk duidelijk waarom Verstappen tegen dit format is, aangezien zijn RB20 niet deed wat het moest doen tijdens de shoot-out. Dit terwijl Sergio Pérez juist wél vertrouwen had in zijn auto. Toch eindigde de Mexicaan achter zijn teamgenoot op de zesde plaats, waardoor Red Bull geen geweldige vrijdag kende. Tegenover ServusTV laat Marko weten dat dit een combinatie was van persoonlijke fouten, een probleem met de auto van Max en het onvoorspelbare weer.

"Beide coureurs hadden bijna dezelfde bandenspanning, toch slaagde Pérez erin om de temperatuur in de banden te krijgen. Zonder zijn fout had hij vooraan kunnen rijden", begint Marko bij de Oostenrijkse televisie. "Bij Max kregen we de temperatuur gewoon niet in de banden. Waarom dat zo was, weten we niet."

Toch heeft Marko nog alle vertrouwen in een goede afloop van de Sprint, omdat het in China mogelijk is om in te halen: "In het verleden hebben we hier spannende races gezien, waarbij de baantemperatuur belangrijk was en we veel rubber naast de ideale lijn zagen liggen. Toch blijf ik mij afvragen waarom één auto van ons zo'n hoge bandentemperatuur had en de banden bij Max koud bleven."

Probleem bij auto Verstappen

Naast het feit dat Verstappen geen temperatuur in zijn banden kreeg, was er ook een probleem aan zijn auto. Daar kwam het team na de shoot-out achter: "In de droge sessies reden we vooraan, maar we ontdekten een probleem met de auto van Max. We hebben ook wat kleine wijzigingen doorgevoerd en dat had een positief effect. Daarom zijn we optimistisch over het verdere verloop van het weekend en denken onder droge omstandigheden vooraan mee te doen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties