F1 Nieuws

Christian Horner noemt 'ongepaste' uitspraken Helmut Marko 'pure speculatie'

Christian Horner noemt 'ongepaste' uitspraken Helmut Marko 'pure speculatie'
Nordphoto/BSR Agency
F1 Nieuws

Christian Horner noemt 'ongepaste' uitspraken Helmut Marko 'pure speculatie'

Christian Horner noemt 'ongepaste' uitspraken Helmut Marko 'pure speculatie'
Nordphoto/BSR Agency

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft gereageerd op de uitspraken van Dr Helmut Marko rondom Carlos Sainz. Marko liet weten dat het team van Red Bull in gesprek zou zijn met Sainz over een eventuele overstap naar Red Bull. Horner ontkracht de geruchten en noemt het "pure speculatie".

Carlos Sainz is momenteel de meest gewilde rijder in de Formule 1. De Spanjaard zal na dit seizoen moeten vertrekken bij Ferrari om plaats te maken voor Lewis Hamilton. Maar sinds dit nieuws naar buiten is gekomen, rijdt Sainz beter dan ooit en wist hij dit seizoen zelfs een race te winnen. Dit is uiteraard ook opgevallen bij de andere teams.

Sainz werd al eerder gelinkt aan Aston Martin en vorige week kwam het gerucht naar buiten dat hij een akkoord zou hebben bereikt met Mercedes. Daarnaast onthulde Dr Marko van Red Bull dat Sainz en zijn entourage een gesprek zou hebben gehad met de Oostenrijkse renstal om eventueel een zitje te kunnen claimen bij het topteam van Red Bull Racing: "We zijn met hem aan het praten, hij heeft zijn sterkste seizoen in de Formule 1, maar hij heeft een zeer lucratief aanbod van Audi dat we niet kunnen evenaren of verslaan", liet Marko weten. "We kennen hem uit de Toro Rosso-dagen, zelfs toen reed hij al met Max. Maar het deed hem toen echt pijn toen we Verstappen steunden bij Red Bull en niet hem", aldus de Oostenrijker.

Horner reageert 

Deze uitspraken hebben ook teambaas Christian Horner bereikt. Gek genoeg ontkracht de Engelsman alles wat Marko onlangs heeft laten weten: "Alle uitspraken over andere coureurs zijn puur speculatie. We hebben geen idee wat Audi hem aangeboden heeft en of Audi überhaupt iets aanbiedt", is Horner duidelijk. Ook zegt de Red Bull Racing-CEO dat de uitspraken van Marko niet door de beugel kunnen, omdat hij publiekelijk meldt welke aanbieding Sainz ontvangen heeft: "Het is ongepast om te onthullen welke aanbiedingen hij ontvangen heeft."

Volgens Horner verkeert Sergio Pérez daarnaast op dit moment in goede vorm, waardoor er geen reden is om na te denken over een vervanger: "Checo is het seizoen uitstekend begonnen en het is voor hem zaak die lijn vast te houden", aldus Horner.

Het is al een lange tijd bekend dat de relatie tussen Dr Marko en Christian Horner behoorlijk bekoeld is geraakt. Er schijnt een grote machtsstrijd gaande te zijn bij het topteam van Red Bull, waardoor de spanningen hoog aan het oplopen zijn.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties