F1 Nieuws

Helmut Marko reageert op kritiek na uitspraken over Sergio Pérez

Helmut Marko reageert op kritiek na uitspraken over Sergio Pérez
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko reageert op kritiek na uitspraken over Sergio Pérez

Helmut Marko reageert op kritiek na uitspraken over Sergio Pérez
Red Bull Content Pool

Red Bull-topman Helmut Marko heeft zich verontschuldigd voor zijn uitspraken over Sergio Pérez. Onlangs vertelde Marko dat de wisselvallige prestaties van Pérez toe te schrijven zijn aan het feit dat hij "Zuid-Amerikaans" is.

Die woorden schoten bij velen in het verkeerde keelgat. Ten eerste omdat Mexico helemaal niet in Zuid-Amerika ligt en ten tweede omdat Marko de afkomst van Pérez gebruikt als reden voor zijn wisselvallige prestaties in de Formule 1.

"De Italiaanse Grand Prix was één van zijn beste raceweekenden ooit. We weten dat hij het lastig heeft in de kwalificatie, omdat hij daar soms aarzelt. We mogen niet vergeten dat hij Zuid-Amerikaans is en dus niet zo geconcentreerd is als Verstappen of Vettel. Maar in de race komt hij tot leven en hij reed een goede race.

Het was niet makkelijk om coureurs te passeren, omdat we wisten dat ze sneller waren op de rechte stukken. Pérez deed alles goed in de race en nu komt er een circuit als Singapore aan, waar hij al gewonnen heeft en welke hem beter ligt", aldus Marko bij ServusTV.

Culturele erfgoed

Na hevige kritiek online heeft Marko besloten om met een reactie te komen. "Over mijn beledigende opmerkingen bij ServusTV wil ik graag duidelijk maken dat er absoluut nooit kan worden gegeneraliseerd op basis van land, ras of wat voor etniciteit dan ook.

Ik probeerde duidelijk te maken dat Sergio dit jaar fluctueert in zijn prestaties, maar het was verkeerd van mij om dat toe te schrijven aan zijn culturele erfgoed", aldus Marko. Red Bull of Pérez zelf hebben nog niet gereageerd op de woorden van Marko.

Het is niet de eerste keer dat Marko in opspraak raakt door opmerkingen over Pérez. Zo werd Pérez dit seizoen vaak onder vuur genomen door de Oostenrijker wanneer hij bijvoorbeeld niet door wist te komen naar Q3. Het is echter de eerste keer dat Marko ook daadwerkelijk zijn excuses maakt voor een uitspraak over de Mexicaan.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties