F1 Nieuws

Helmut Marko slaat terug naar Toto Wolff en Lewis Hamilton na Wikipedia-opmerkingen

Helmut Marko slaat terug naar Toto Wolff en Lewis Hamilton na Wikipedia-opmerkingen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko slaat terug naar Toto Wolff en Lewis Hamilton na Wikipedia-opmerkingen

Helmut Marko slaat terug naar Toto Wolff en Lewis Hamilton na Wikipedia-opmerkingen
Red Bull Content Pool

Red Bull-topman Helmut Marko heeft gereageerd op de recente uitspraken van Mercedes-teambaas Toto Wolff en -coureur Lewis Hamilton. De beide heren lieten na afloop van de Grand Prix van Italië namelijk weten niet zo bezig te zijn met het record voor de meeste achtereenvolgende raceoverwinningen van Max Verstappen.

In 2021 maakte de Formule 1 kennis met een titanengevecht tussen Verstappen en Hamilton. Het hele seizoen maakten de beide heren elkaar het leven zuur, zowel op als naast de baan. Uiteindelijk trok Verstappen aan het langste eind tijdens de nog altijd controversiële seizoensfinale op het circuit van Yas Marina in Abu Dhabi.

Sindsdien hebben Mercedes en Red Bull nooit meer echt met elkaar gevochten. Dat is onder meer toe te schrijven aan het feit dat Red Bull momenteel dé dominante kracht is in de Formule 1 en Mercedes nog altijd veel moeite heeft met het onder de knie krijgen van de huidige generatie Formule 1-bolides.

Iets voor Wikipedia

Dat alle frictie van het titelgevecht in 2021 nog altijd hoog zit bij zowel Red Bull als Mercedes, wordt goed duidelijk wanneer er wordt gekeken naar de recente uitspraken van zowel het Red Bull- als het Mercedes-kamp.

Na afloop van de Grand Prix van Italië werd Wolff namelijk gevraagd naar het record van Verstappen voor de meeste achtereenvolgende overwinningen. De Oostenrijker reageerde daarop door te stellen dat zoiets enkel leuk is voor Wikipedia, een site die niemand leest volgens de oud-coureur.

Ook Hamilton sprak zich uit over Verstappen, al ging dat niet om het record waarover Wolff werd gevraagd. Volgens Hamilton heeft hij namelijk moeilijkere teamgenoten gehad dan Verstappen in zijn Formule 1-loopbaan. Daarop reageerde Verstappen met de vraag of Hamilton misschien jaloers is op zijn huidige Formule 1-succes.

Geen concurrenten

Verstappen, Wolff en Hamilton hebben het maar druk met het counteren van elkaars uitspraken, maar Marko maakt zich nergens druk om. De Oostenrijker laat namelijk optekenen dat hij pas rekening gaat houden met Mercedes wanneer ze weer voor de titel vechten.

"Dat is het verschil tussen onze teams. Wij houden ons bezig met ons eigen team en proberen ieder weekend zo goed mogelijk te presteren. We zijn niet geïnteresseerd in Mercedes zolang ze geen bedreiging voor ons vormen. We kijken naar onszelf en proberen maximaal te presteren. We verzinnen geen verhalen zoals zij", aldus Marko in gesprek met Motorsport.com.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties