F1 Nieuws

Max Verstappen haalt uit naar 'jaloerse' Lewis Hamilton

Max Verstappen haalt uit naar 'jaloerse' Lewis Hamilton
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen haalt uit naar 'jaloerse' Lewis Hamilton

Max Verstappen haalt uit naar 'jaloerse' Lewis Hamilton
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft gereageerd op de woorden van Mercedes-coureur Lewis Hamilton. Daarin stelde de Britse coureur dat hij het moeilijker heeft gehad dan Verstappen, omdat zijn oud-teamgenoten beter waren dan de teamgenoten van de Nederlander tot dusver.

Verstappen wist tijdens de kwalificatie de tweede tijd te klokken achter oud-teamgenoot Carlos Sainz. De Spanjaard wist zijn teamgenoot Charles Leclerc af te troeven voor de meest gewilde pole position als Ferrari-coureur: het Autodromo Nazionale Monza.

Verstappen zelf was niet verbaasd door de snelheid van de beide Ferrari-coureurs. "Vorig jaar was Ferrari hier ook snel. Ook hun achtervleugel lijkt behoorlijk te zijn afgesteld op Monza", zo vertelde de Nederlander na afloop van de kwalificatie. Op circuits met lange rechte stukken en harde remzones is de Ferrari-bolide dit seizoen al meermaals goed uit de verf gekomen en de kwalificatie was daar geen uitzondering op.

Sneer Hamilton

Dat Verstappen zich achter zijn oud-teamgenoot Sainz kwalificeerde, was extra bijzonder vanwege de uitspraken van Hamilton eerder in het weekend. Toen stelde de Brit namelijk dat zijn oud-teamgenoten allemaal sterker waren dan de oud-teamgenoten van Verstappen. Hierdoor zou het succes van Verstappen momenteel minder waard zijn dan het succes van Hamilton.

"Persoonlijk vind ik dat al mijn teamgenoten beter zijn geweest dan Max ooit heeft gehad. Jenson [Button], Fernando [Alonso], Valtteri [Bottas] en Nico [Rosberg]. Ik heb er zo veel gehad en ze waren allemaal heel erg sterk en erg consistent. Daar heeft Max nooit tegen hoeven te racen", aldus Hamilton.

Reactie Verstappen

Gevraagd naar de woorden van zijn oud-rivaal geeft Verstappen geheel op zijn Verstappens antwoord. "Misschien is Lewis jaloers op mijn huidige succes. Hij denkt dat hij daar iets mee wint, maar zoiets laat me koud. Ik denk dat men bij Mercedes niet zo goed met verlies kan omgaan na al die jaren van dominantie", begint Verstappen in gesprek met De Telegraaf.

Volgens Verstappen worden de prestaties van Red Bull ondergewaardeerd door Mercedes. "Als je op een gegeven moment ontdekt dat het er niet meer inzit, dan moet je ook de prestatie van andere teams kunnen waarderen. Dat hebben wij ook altijd gedaan toen Mercedes dominant was."

Niet nodig

Hamilton wist zich tijdens de kwalificatie te kwalificeren als achtste. Daarmee was de Britse coureur langzamer dan Sainz, de huidige teamgenoot van Verstappen Sergio Pérez en oud-teamgenoot van de Nederlander Alexander Albon.

"Je kunt wel blijven zeggen dat onze prestaties niet bijzonder zijn. Misschien zeggen ze dat niet altijd, maar ze denken het wel. Dat terwijl je gewoon met jezelf bezig moet zijn, aangezien dat het enige is waar je invloed op kunt uitoefenen. Ik heb dit niet nodig", aldus Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties