F1 Nieuws

Helmut Marko spreekt zich uit over zitje naast Max Verstappen en berispt Sergio Pérez

Helmut Marko spreekt zich uit over zitje naast Max Verstappen en berispt Sergio Pérez
BSR Agency
F1 Nieuws

Helmut Marko spreekt zich uit over zitje naast Max Verstappen en berispt Sergio Pérez

Helmut Marko spreekt zich uit over zitje naast Max Verstappen en berispt Sergio Pérez
BSR Agency

Het is nog altijd niet bekend wie volgend jaar de teamgenoot van Max Verstappen bekend wordt. Sergio Pérez loopt uit zijn contract aan het einde van het seizoen en heeft tot dusver nog geen verlenging afgedwongen. Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft zich uitgelaten over de situatie rondom de Mexicaan.

Pérez is inmiddels al aan zijn vierde seizoen bij Red Bull bezig. De zesvoudig Grand Prix-winnaar is prima aan het seizoen begonnen met meerdere podiumplaatsen in de eerste zeven races. Alleen in Imola had de Mexicaan een slecht weekend, door zich slechts als elfde te kwalificeren en als achtste te finishen, terwijl Verstappen de pole wist te pakken en de race wist te winnen. Marko gaf onlangs aan dat een meerjarige deal voor Pérez er niet in zit, omdat de Oostenrijker denkt dat Pérez met een éénjarige deal, meer zijn best gaat doen, omdat hij dan voor zijn toekomst racet.

Duidelijkheid rond Barcelona 

In een exclusief interview met Motorsport.com licht Marko toe wanneer er duidelijkheid geschept gaat worden door Red Bull over de toekomst van het stoeltje naast Max Verstappen: "Ik denk dat we richting Barcelona wel een duidelijk beeld hebben. Ik zou niet zeggen dat Pérez op pole-position staat, maar hij zit wel in een goede positie", laat de Oostenrijker weten.

Marko geeft aan dat de constructeurstitel voor Red Bull cruciaal is. Pérez mag zich dus meerdere weekenden als in Imola niet veroorloven. "Pérez maakte in Imola een fout in bocht 7 waarmee hij drie tienden verloor. Zonder dat moment had hij wel in Q3 gezeten. Zoiets mag eigenlijk niet gebeuren, maar het gebeurt toch. Maar goed, het is nu geen structureel probleem. Pérez is snel genoeg en hij heeft laten zien dat zijn kwalificaties ook zijn verbeterd", aldus Marko.

"Het constructeurskampioenschap is zowel qua geld als prestige erg belangrijk voor ons. We hebben de tweede auto daardoor wel vooraan nodig, maar tot dusver heeft Pérez zijn taak goed vervuld."

Tsunoda in de race voor zitje naast Verstappen

RB-coureur Yuki Tsunoda is bezig aan zijn beste seizoen in de Formule 1 tot nu toe. De Japanner is structureel sneller dan Daniel Ricciardo en wist al 15 punten bij elkaar te sprokkelen. Hiermee lijkt hij zich kandidaat te stellen voor het tweede zitje bij Red Bull, maar Marko tempert die verwachtingen. "We moeten stellen dat dit het eerste seizoen is waarin Yuki echt constant snel is en ook zijn emoties onder controle heeft, wat tot dusver het grootste probleem is geweest. Hij heeft altijd wel glimpen van zijn snelheid laten zien, maar dit jaar is hij op China na echt constant snel. Hij heeft het nu zes races bewezen en dat verandert natuurlijk zijn profiel", stelt Marko die nog meer eist van Tsunoda.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties