F1 Nieuws

Helmut Marko: 'Voordeel van Red Bull zal wegsmelten naarmate seizoen vordert'

Helmut Marko: 'Voordeel van Red Bull zal wegsmelten naarmate seizoen vordert'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko: 'Voordeel van Red Bull zal wegsmelten naarmate seizoen vordert'

Helmut Marko: 'Voordeel van Red Bull zal wegsmelten naarmate seizoen vordert'
Red Bull Content Pool

In gesprek met het Duitse Formel1.de heeft Red Bull-adviseur Helmut Marko laten weten dat hij verwacht dat het voordeel van zijn team zal "wegsmelten" naarmate het seizoen vordert. Het is daarom belangrijk dat Red Bull zoveel mogelijk punten scoort in het begin van het seizoen, zo laat Marko optekenen.

Red Bull begon de eerste race van het seizoen ijzersterk. De formatie uit Milton Keynes wist de race namelijk af te sluiten met een 1-2-finish en scoorde daarmee gelijk 43 WK-punten. Een hele andere realiteit dan een jaar geleden. Toen vielen zowel Max Verstappen als Sergio Pérez namelijk uit en scoorde Red Bull nul WK-punten.

Voorsprong zal wegsmelten

Ondanks de sterke start van Red Bull maakt Marko zich geen illusies. Volgens de Oostenrijker zal de FIA-penalty (zeven miljoen euro boete én 10% minder windtunneltijd) zijn team namelijk parten spelen naarmate het seizoen vordert. "We hebben ons zo goed mogelijk proberen voor te bereiden op het seizoen", zegt Marko. "Zodra we wisten wat de penalty zou inhouden, hebben we geprobeerd om onze tijd in de windtunnel zo efficiënt mogelijk in te delen."

Red Bull heeft dus veel rekening moeten houden met de FIA-penalty en vooralsnog lijkt het Oostenrijkse team de penalty goed te hebben verwerkt. Marko houdt echter een slag om de arm. "Momenteel hebben we ons kranig weten te houden gezien de penalty. Maar uiteraard zal ons voordeel, naarmate het seizoen vordert en de anderen updates meebrengen, wegsmelten. Het is daarom extreem belangrijk om nu zoveel mogelijk WK-punten te scoren."

Jeddah totaal anders

Marko onderkent dat Red Bull een ijzersterke seizoensopener kende in Sakhir, maar wil zich niet wagen aan voorspellingen voor de aanstaande race in Jeddah. Volgens de man uit Graz heeft het circuit in Saoedi-Arabië namelijk compleet andere karakteristieken dan het circuit van Sakhir.

Ook Verstappen laat weten dat fans zich niet moeten vastpinnen op de snelheid van zijn RB19 op het Bahrein International Circuit. Het stratencircuit van Jeddah heeft, anders dan Bahrein, namelijk een stuk minder ruw asfalt. Hierdoor zou een team als Ferrari bijvoorbeeld een stuk dichterbij kunnen zitten dan in Sakhir het geval was.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties