F1 Nieuws

Helmut Marko zag 'erg pijnlijke' ervaring voor Sergio Pérez in Monaco

Helmut Marko zag 'erg pijnlijke' ervaring voor Sergio Pérez in Monaco
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko zag 'erg pijnlijke' ervaring voor Sergio Pérez in Monaco

Helmut Marko zag 'erg pijnlijke' ervaring voor Sergio Pérez in Monaco
Red Bull Content Pool

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft zich in gesprek met het Oostenrijkse ORF uitgesproken over de kwalificatie van Sergio Pérez. Volgens de Oostenrijkse oud-coureur was de gehele sessie "erg pijnlijk" voor de Mexicaan.

Voor Red Bull begon het raceweekend in Monaco erg slecht. De normaal zo aan het asfalt vastgeplakte RB20 stuiterde als een malle op het Circuit de Monaco. Met name in de tweede sector verloren Pérez en Red Bull-teamgenoot Max Verstappen een hoop tijd op de concurrentie.

Optimisme, maar

Op zaterdagochtend ging het iets beter voor de beide Red Bull-coureurs. De RB20 zag er ineens een heel stuk beter uit en er waren dan ook weer voorzichtig hoopvolle geluiden te horen vanuit het Oostenrijkse Formule 1-team. Dat optimisme werd echter de grond in geduwd toen Verstappen en Pérez in de kwalificatie voor de race niet verder kwamen dan P6 en P18. Uiteindelijk is Pérez nog twee plaatsen opgeschoven en start hij vanaf de zestiende plaats. Dat heeft te maken met de diskwalificatie van de beide Haas-coureurs.

Marko over kwalificatie Pérez

Gevraagd naar de kwalificatie van Pérez komt Marko met een duidelijke reactie. "Checo was al het gehele weekend zo'n twee tot drie tienden langzamer dan Verstappen. Daarbij reed hij ook nog eens geen optimale ronde, terwijl de verschillen zo klein zijn. Om dan in Q1 uitgeschakeld te worden is natuurlijk erg pijnlijk", aldus Marko.

F1-toekomst Pérez

Pérez begon het seizoen goed. Na zes races had de Mexicaan maar liefst vier keer op het podium gestaan. In Imola zette het verval echter in. Pérez kwam in Noord-Italië namelijk niet verder dan een elfde stek (terwijl Verstappen pole position trainde) en finishte de race als achtste (op respectievelijk 55 seconden van zijn Red Bull-teamgenoot en racewinnaar Verstappen).

Zijn mindere kwalificatie in de straten van Monaco zal niet meehelpen aan de toekomstplannen van Pérez. Net zoals de meeste rijders heeft Pérez namelijk nog geen nieuw contract voor komend seizoen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties