F1 Nieuws

Helmut Marko steeds 'closer' met Toto Wolff door 'alles wat er in de afgelopen maanden speelde'

Helmut Marko steeds 'closer' met Toto Wolff door 'alles wat er in de afgelopen maanden speelde'
BSR Agency
F1 Nieuws

Helmut Marko steeds 'closer' met Toto Wolff door 'alles wat er in de afgelopen maanden speelde'

Helmut Marko steeds 'closer' met Toto Wolff door 'alles wat er in de afgelopen maanden speelde'
BSR Agency

Jarenlang vochten Red Bull en Mercedes op en naast de baan tegen elkaar. Op de baan reden Lewis Hamilton en Max Verstappen wiel aan wiel en daarbuiten speelden Toto Wolff, Christian Horner en Helmut Marko hun politieke spelletjes. Die strijdbijl lijkt inmiddels begraven.

Lewis Hamilton zal aan het einde van het seizoen vertrekken naar Ferrari, iets waar Toto Wolff aan het begin van het seizoen geen rekening mee had gehouden. De Oostenrijker heeft er inmiddels geen geheim van gemaakt dat hij dolgraag Max Verstappen naar Mercedes zou willen zien komen, ter vervanging van de zevenvoudig wereldkampioen.

Intelligent als Wolff is, heeft hij in de zoektocht naar de Nederlander zijn relatie met Dr Helmut Marko verbeterd. De adviseur van Red Bull heeft een speciale band met Max Verstappen en de twee zijn twee handen op één buik. Toto Wolff heeft zelfs aangegeven dat 81-jarige Oostenrijker ook naar Mercedes mag komen om een Niki Lauda-achtige rol te vervullen, als dat zou betekenen dat hij een kans heeft om Verstappen te tekenen.

Marko laat zich uit over relatie met Wolff 

Helmut Marko heeft ook door dat zijn band met Toto Wolff is verbeterd ten opzichte van een paar jaar gelden en in gesprek met OE24 heeft Marko zich uitgelaten over zijn relatie met de teambaas van Mercedes: "De spanningen uit het verleden zijn er niet meer", zo begint de Red Bull-adviseur. Al moet Marko toegeven dat de buitenwereld nu een beeld schetst dat de twee boezemvrienden zijn. Dat is zeker niet zo: "Ik heb horen zeggen dat we nu bloedbroeders zouden zijn, maar dat is wel heel erg overdreven", aldus een lachende Marko.

Marko en Wolff 'closer' geworden

Doordat Mercedes al lange tijd niet meer meedoet voor overwinningen, zijn de spanningen tussen Dr Marko en Wolff een stuk minder geworden. Daarnaast kunnen de landgenoten goed praten over dingen die de laatste maanden hebben afgespeeld. Daarbij lijkt Marko te wijzen op de aanhoudende machtsstrijd binnen Red Bull Racing: "We zijn nu veel closer. Ondanks de rivaliteit, koesteren we dezelfde waarden. Met alles wat er in de afgelopen maanden speelde, zijn we tot de conclusie gekomen dat we over veel zaken hetzelfde denken", laat Marko weten.

Marko's relatie met Red Bull-teambaas Horner zou het afgelopen jaar een stuk minder zijn geworden. Onlangs is er een onderzoek gestart naar de Brit vanwege grensoverschrijdend gedrag.

Over een eventuele overstap naar Mercedes, wil Marko niets zeggen. De Oostenrijker reageerde op een potentiële transfer van hem en Verstappen als volgt: "Dat ligt allemaal nog in de toekomst. Ons doel is nu om het team te doen kalmeren en de wereldtitel te pakken. Dat wordt al moeilijk genoeg. Ik sta voortdurend met Max in contact, waarbij we over alles spreken."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties