F1 Nieuws

'Helmut Marko zette op eigen houtje exit-clausule in contract Max Verstappen'

'Helmut Marko zette op eigen houtje exit-clausule in contract Max Verstappen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Helmut Marko zette op eigen houtje exit-clausule in contract Max Verstappen'

'Helmut Marko zette op eigen houtje exit-clausule in contract Max Verstappen'
Red Bull Content Pool

Red Bull-topman Helmut Marko heeft volgens The Telegraph zelf de 'Marko-clausule' in het Red Bull-contract van Max Verstappen gezet. Die clausule houdt in dat Verstappen mag vertrekken bij Red Bull als Marko aan de kant wordt geschoven.

Sinds er eerder dit jaar bekend werd dat er een intern onderzoek was ingesteld naar Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is het erg onrustig binnen het Oostenrijkse team. De reden voor dat onderzoek? Seksueel grensoverschrijdend gedrag richting een vrouwelijke medewerker van het raceteam.

In Bahrein kwam het nieuws naar buiten dat Horner is vrijgesproken in het onderzoek, maar inmiddels is bekend dat de medewerkster in kwestie in hoger beroep gaat tegen de uitspraak van de onafhankelijke onderzoeksadvocaat. Hierdoor moet er dus mogelijk opnieuw onderzoek worden gedaan naar de acties van Horner.

'Zwijggeld'

Eerder waren er al geruchten dat de medewerkster in kwestie zou zijn 'afbetaald' voor ruim een miljoen pond. Het overgrote deel daarvan (zo'n 700.000 pond) zou zijn betaald door Horner zelf en het Red Bull-hoofdkantoor zou er nog eens 300.000 pond bovenop hebben gedaan.

Door alle onrust rondom Horner zijn er een hoop geruchten de wereld in geholpen die Red Bull-kopstukken in verband brengen met andere teams. Zo zouden er meerdere Red Bull-engineers, waaronder masterminds Adrian Newey en Pierre Waché, in gesprek zijn met Ferrari. Inmiddels is bekend dat er niets klopt van die geruchten.

Marko-clausule van Verstappen

Ook zou Verstappen mogelijk naar Mercedes verkassen. Dat gerucht deed de ronde toen bekend werd dat Marko mogelijk aan de kant zou worden geschoven door Red Bull. Verstappen liet daarop weten dat hij geen heil meer zag in een toekomst bij Red Bull zonder Marko.

Verstappen zou zelfs een 'Marko-clausule' in zijn contract hebben waarmee hij Red Bull zou mogen verlaten als de Oostenrijker aan de kant zou worden geschoven. Volgens The Telegraph heeft Marko die clausule echter zelf toegevoegd aan het contract van Verstappen, zonder medeweten van de Red Bull-top.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties