F1 Nieuws

Toto Wolff laat zich uit over 'spannend scenario' voor Max Verstappen als Horner bij Red Bull blijft

Toto Wolff laat zich uit over 'spannend scenario' voor Max Verstappen als Horner bij Red Bull blijft
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Toto Wolff laat zich uit over 'spannend scenario' voor Max Verstappen als Horner bij Red Bull blijft

Toto Wolff laat zich uit over 'spannend scenario' voor Max Verstappen als Horner bij Red Bull blijft
Red Bull Content Pool

Als het aan Toto Wolff ligt blijft het nog even rommelen binnen Red Bull Racing. De machtsstrijd tussen Christian Horner en de Thaise eigenaar van Red Bull aan de ene kant, en Helmut Marko en de Oostenrijkse eigenaren aan de andere kant, zorgt voor chaos binnen het team. Dat zou er voor kunnen zorgen dat stercoureur Max Verstappen binnen afzienbare tijd Red Bull verlaat.

Tijdens het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië werd duidelijk dat de relatie tussen Max Verstappen en Helmut Marko sterker was dan Christian Horner had gedacht. Een 'plannetje' van Red Bull - en vermoedelijk Horner - om Helmut Marko uit het team te werken mislukte volledig, omdat Verstappen pal achter de topadviseur ging staan.

De Nederlander liet weten dat als Marko zou vertrekken, hij ook zijn spullen zou pakken. Dat heeft ervoor gezorgd dat Marko bij het team kon blijven en Verstappen uiteindelijk ook nergens heen hoeft te gaan. Maar dit betekent niet dat alles koek en ei is. Het is duidelijk dat Horner en de familie Verstappen niet meer zo hecht zijn als eerst en volgens De Telegraaf worden de kansen op een vertrek van Verstappen vergroot door het aanblijven van Horner als teambaas en CEO van Red Bull Racing.

Wolff kijkt geïnteresseerd toe

Dat zorgt ervoor dat Mercedes-baas Toto Wolff de situatie binnen Red Bull geïnteresseerd bekijkt. Voor de Oostenrijker zou een breuk tussen Horner en Max Verstappen zeer positief uit kunnen pakken, omdat hij een stoeltje vrij heeft vanaf 2025 en deze graag gevuld zou zien door Verstappen. Eerder liet Wolff al weten dat hij 'een handstand' zou doen om de drievoudig wereldkampioen naar Mercedes te halen.

Als hij bij ORF spreekt, laat Wolff weten dat hij ook wat dingen in de wandelgangen gehoord heeft. De Mercedes-baas weet dat er een spannende situatie kan ontstaan als de Thaise eigenaar van Red Bull GmbH besluit om Horner te blijven steunen.

"Ik zeg alleen maar: Als Horner blijft, zijn er spannende scenario's", begint Wolff. "Uiteindelijk draait het allemaal om het personeel van Horner. Maar zoals ik al zei, lees ik alleen in de media over wat er intern bij Red Bull gebeurt. Van buitenaf krijgen we veel drama te zien. Maar voor een team als Red Bull is een situatie als deze niet geweldig."

Waarom stapte medewerkster naar Red Bull GmbH?

Wat Wolff ook interessant vindt, is de vraag waarom de assistente van Horner, die uiteindelijk haar baas heeft aangeklaagd, dat in Oostenrijk heeft gedaan en niet in Engeland, waar ze werkzaam was. De Mercedes-baas denkt dat dat het geval is omdat men in Engeland dit soort issues niet graag openbaar maakt, terwijl ze in Oostenrijk veel 'professioneler' zijn. Mede daarom zijn er ook telkens 'verwarrende' statements naar buiten gekomen.

"We leven in een zeer transparante wereld. Als je iets niet zegt, wordt het alleen maar interessanter: dat leidt tot meer vragen, meer verhalen en meer speculatie", gaat Wolff verder. "Waarom is dit nog niet besproken? Daarnaast is er een informatiestrategie die er van buitenaf een beetje verwarrend uitziet. Ik denk dat de Oostenrijkers professioneel zijn, in Engeland proberen ze alles intern te houden, maar dat kan tegenwoordig niet meer."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties