F1 Nieuws

Helmut Marko ziet problemen bij Mercedes en Ferrari

Helmut Marko ziet problemen bij Mercedes en Ferrari
Ferrari F1 Media
F1 Nieuws

Helmut Marko ziet problemen bij Mercedes en Ferrari

Helmut Marko ziet problemen bij Mercedes en Ferrari
Ferrari F1 Media

De eerste testdag in Bahrein kon bijna niet beter verlopen voor Red Bull Racing. Het Oostenrijkse team wist 157 rondjes te rijden met Max Verstappen, waarin de Nederlander ook nog eens de beste tijd van de dag wist te noteren. Volgens Helmut Marko loopt alles op rolletjes bij Red Bull.

Nadat één-derde van de wintertest er inmiddels alweer opzit, kijkt Helmut Marko terug op de performance van de RB19 op de eerste dag. Tijdens de lunchpauze liet Marko op donderdag al weten dat de nieuwe Red Bull-bolide 'bijna schokkend' was, vanwege het feit dat er zó weinig problemen waren.

Gelukkig voor Max Verstappen en Sergio Pérez is de mening van Marko niet veranderd in de middagsessie. Volgens de Oostenrijkse adviseur van Red Bull is de RB19 precies de auto die hij hoopte dat het was.

"Alles werkte meteen voor ons. We zijn ontzettend tevreden. Ferrari en Mercedes zullen onze rivalen zijn en ze zullen dicht bij ons zitten", begint Marko.

'Problemen bij Ferrari en Mercedes'

Hoewel Marko verwacht dat Mercedes en Ferrari dichtbij Red Bull Racing zullen zitten in het seizoen, ziet de voormalig rechterhand van Dietrich Mateschitz dat de eerste testdag niet probleemloos verliep bij zijn rivalen.

"Ze hebben allebei nog problemen. Ik was verbaasd om te zien dat de Ferrari nog zo veel stuiterde, dat hadden we niet verwacht", aldus Marko.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties