F1 Nieuws

Het tijdschema voor de Formule 1 Grand Prix van Japan

Het tijdschema voor de Formule 1 Grand Prix van Japan
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Het tijdschema voor de Formule 1 Grand Prix van Japan

Het tijdschema voor de Formule 1 Grand Prix van Japan
Red Bull Content Pool

Aankomend weekeinde wordt de Grand Prix van Japan verreden. Normaal gezien wordt de race pas later in het seizoen verreden, maar dat is voor dit jaar dus anders. Het circuit van Suzuka staat garant voor succes en dus wil je niets van de actie missen. Daarom staat er hieronder een tijdenoverzicht met daarin alle Formule 1-sessies van het raceweekend in Japan.

Na de Formule 1-races in Bahrein, Saoedi-Arabië en Australië is het in de stand om het rijders- en constructeurskampioenschap spannender dan ooit.

Het verschil tussen de top vier coureurs in het rijderskampioenschap (Verstappen, Leclerc, Pérez en Sainz) bedraagt namelijk maar elf punten en ook in het constructeurskampioenschap is het erg close. Red Bull en Ferrari schelen daar namelijk maar vier punten, in het voordeel van Red Bull welteverstaan.

Uitvalbeurt

Dat het zo close is bovenin de beide kampioenschappen is te danken aan de uitvalbeurt van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Australië. De Nederlander moest daar namelijk zijn bolide aan de kant zetten toen hij door een probleem aan zijn rechter achterrem uitviel.

Inmiddels is bekend dat het om een montagefout ging bij Verstappens RB20. Door Verstappens uitvalbeurt wist Carlos Sainz de race te winnen, met achter hem teamgenoot Charles Leclerc.

Revanche Verstappen?

Voor de concurrentie zal het spannend worden hoe Red Bull en Verstappen voor de dag komen in Japan. Afgelopen seizoen domineerde de Nederlander immers de race toen hij na zijn mindere wedstrijd in de straten van stadstaat Singapore schoon schip wilde maken en iedereen wilde laten zien dat zijn RB19 nog steeds dé beste auto van het veld was.

Nu is Japan opnieuw de race na een mindere 'wedstrijd' van Verstappen. Kan de Nederlander opnieuw het gehele veld domineren of is Ferrari daadwerkelijk dichterbij gekomen ten opzichte van 2023? Het kan dus zomaar eens een heel spannend raceweekeinde worden op het circuit van Suzuka.

Tijdenoverzicht

Om niets van alle actie te missen, staat hieronder een tijdenoverzicht (in Nederlandse tijd).

Vrijdag 5 april
Vrije training 1 04:30 - 05:30
Vrije training 2 08:00 - 09:00
Zaterdag 6 april
Vrije training 3 04:30 - 05:30
Kwalificatie 08:00 - 09:00
Zondag 7 april
Race 07:00 - 09:00

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties