F1 Nieuws

Het tijdschema voor de Grand Prix van Italië

Het tijdschema voor de Grand Prix van Italië
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Het tijdschema voor de Grand Prix van Italië

Het tijdschema voor de Grand Prix van Italië
Red Bull Content Pool

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Italië op het programma. Op de Noord-Italiaanse Temple of Speed hoopt Max Verstappen zijn winstreak uit te breiden naar tien overwinningen op rij. Ook hoopt het kwakkelende Ferrari een goede performance neer te zetten voor hun thuispubliek.

Afgelopen weekend wist Verstappen zijn elfde overwinning van het seizoen te boeken. Ook wist de 25-jarige Limburger voor de negende keer achter elkaar als eerste over de streep te komen. Daarmee evenaart de Nederlander het record van oud-coureur Sebastian Vettel uit 2013. Toen boekte de in Heppenheim geboren viervoudig wereldkampioen negen overwinningen achter elkaar in de tweede seizoenshelft.

Verder uitbreiden

Het is goed mogelijk dat Verstappen het record voor de meeste achtereenvolgende overwinningen in Monza verder weet uit te breiden. Op het hogesnelheidscircuit in de Noord-Italiaanse stad is het namelijk de verwachting dat de RB19 van Verstappen en Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez erg goed uit de verf zal komen. Op de rechte stukken is de 2023-bolide van Red Bull al sinds afgelopen seizoen de toonaangevende factor.

Tij keren voor Ferrari?

Waar Verstappen opnieuw een overwinning kan bijschrijven in Monza, is het voor Ferrari zaak om goede zaken te doen in Monza. De SF23 kende in de Noord-Hollandse duinen van Zandvoort een lastig weekend. Zowel Carlos Sainz als Charles Leclerc klaagden immers over de boordradio over zowel onder- als overstuur tegelijkertijd.

Op het circuit van Monza moet de bolide van het Italiaanse team echter beter uit de verf komen. Op circuits met lange remzones en hoge snelheden is de SF23 namelijk vooralsnog goed uit de verf gekomen.

Tijdschema

Bekijk hieronder het tijdschema voor de Grand Prix van Italië:

Vrijdag 1 september
Vrije training 1 13:30 - 14:30
Vrije training 2 17:00 - 18:00
Zaterdag 2 september
Vrije training 3 12:30 - 13:30
Kwalificatie 16:00 - 17:00
Zondag 3 september
Race 15:00 - 17:00

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties