F1 Nieuws

Historisch circuit voor Max Verstappen gaat op de schop

Historisch circuit voor Max Verstappen gaat op de schop
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Historisch circuit voor Max Verstappen gaat op de schop

Historisch circuit voor Max Verstappen gaat op de schop
Red Bull Content Pool

Het Circuit de Barcelona-Catalunya wordt flink onder handen genomen voorafgaand aan de Grand Prix van Spanje, die later dit jaar op de planning staat. Onder meer het pitgebouw wordt aangepakt door de circuitorganisatie.

De Formule 1-karavaan strijkt al sinds 1991 neer op het circuit in Montmeló, het dorp dat op net geen 30 kilometer van het centrum van Barcelona ligt. In die tijd zijn er tal van historische races geweest.

Zo was er het gevecht tussen Ayrton Senna en Nigel Mansell tijdens de openingsrace in 1991, de crash tussen de beide Mercedes-coureurs in 2016 én de daaruit volgende eerste overwinning van Max Verstappen. Op dat moment was de Nederlander pas achttien jaar oud.

Concurrentie voor Barcelona

Ondanks de historie op het circuit is er vanaf 2026 concurrentie bijgekomen. In de Spaanse hoofdstad Madrid komt er namelijk ook een F1-race die maar liefst tot en met 2035 op de kalender zal staan als de Grand Prix van Spanje.

Het huidige Formule 1-contract van het Circuit de Barcelona-Catalunya loopt nog tot en met 2026 en dus wordt er nog minimaal drie jaar een race verreden op de heilige grond van Verstappen. Toch wil de organisatie van het circuit ook na 2026 op de F1-kalender te vinden zijn en daarom wordt het circuit momenteel flink onder handen genomen.

Circuit wordt onder handen genomen

Zo worden er aanpassingen gedaan aan de verkeerstoren, briefingruimte, perskamer, kantoren van de stewards, tijdwaarnemingsruimtes en de horecagelegenheden op en naast het circuit. Ook wordt het pitgebouw opnieuw ingericht en is er een hernieuwd dakterras te vinden bovenop het pitgebouw.

Tot slot wordt er momenteel hard gewerkt aan een 'VIP-loopbrug' die de Paddock Club moet verbinden met een uitkijktoren die in de derde sector van het circuit staat, ook wel bekend als het stadiongedeelte. De Grand Prix van Spanje wordt later dit jaar tussen 21 en 23 juni verreden. Dan zal ook de loopbrug bekend worden gemaakt.

Bekijk hieronder enkele foto's van de verbouwingen op het Circuit de Barcelona-Catalunya:

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties